Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  8 filmova koje mora da pogleda svako ko se bavi PRODAJOM

  Gledanje filmova obično se vezuje za odmor i opuštanje, ali nekada i ne razmišljamo o tome da filmovi mogu biti i  edukativnog tipa i motivišući za posao kojim se bavite.

  Ako recimo, radite u prodaji, evo nekoliko predloga za sve ljubitelje filmova jer nikada ne znate šta biste mogli još da saznate kao i koliki vam podsticaj mogu dati.

  Neki filmovi na ovoj listi kriju ozbiljno prodajno znanje, veštine i taktike koje zaista funkcionišu a bez obzira na to, neki filmovi su izuzetno zabavni.

  Formula uspeha (Moneyball)

  Formula uspeha je film koji prati istinitu priču o tome kako generalni menadžer bejzbola i njegov pomoćnik  grade jedinstveni sistem za analizu igrača i takmičenje sa ograničenim budžetom u poređenju sa timovima koji troše samo da bi pobedili.

  Koristeći ovu novu metodu, oni su u mogućnosti da potpišu potcenjene igrače koji su puni potencijala, izgrađujući pobednički tim koji može da se takmiči na najvišem nivou.

  Limeni ljudi (Tin Men)

  Ovaj film je zabavan, ekstreman i ističe dobro, ali i loše u svetu prodaje.

  Radnja u ovom filmu smeštena je u u Baltimor 1963. godine, a film govori o komičnoj zavadi sa zapletom. Kada prodavac aluminijumskih fasada Bibi  skine točak sa svog potpuno novog „kadilaka“, on izaziva saobraćajnu nesreću sa Tilijem koji, , takođe vozi „kadilak“ i prodaje fasade.

  Džeri Megvajer

  Glavnu ulogu u ovom filmu igra Tom Kruz, koji je uspešan sportski agent.

  Ima klijente, poštovanje, prelepu verenicu, jednom rečju sve, dok jedne noći ne dovodi u pitanje svoju svrhu i svoje mesto u svetu.

  Film je pun interesantnih prodajnih citata, energije i prodajne akcije. Neki od najupočatljivijih, kojim ujedno i počinje film je: „SHOW ME THE MONEY

  Vruća linija (Boiler room)

  Ovaj film prati život malog berzanskog brokera koji pokušava da uspe u poslu. U ovom filmu postoji nekoliko sjajnih scena za prodavce, uključujući lekciju o tome kako nešto prodati.

  Najupečatljiviji su samopouzdanje i ponašanje Bena Afleka slični onima koje ponekad vidite od najboljih prodavaca u kompaniji.

  Vol strit (Wall Street)

  Gordon Gekko je korporativna zvezda čemu i mladi Bad Foks teži da bude.

  Gordon uzima Bada pod svoje okrilje pokazujući da mora učiniti sve da bi došao do vrha, što uključuje i ilegalnu trgovinu.

  Mogućnost brze zarade predstavlja mamac za dva igrača: jedan je multimilioner i vlasnik je firme u godinama; drugi je novopečeni mladi posrednik, nepripremljen za moralne konflikte sa kojima će biti prinuđen da se suoči. Majkl Daglas, Čarli Šin, Deril Hana i Martin Šin tumače glavne uloge u ovom filmu.

  Osnivač (The Founder)

  Ovaj film otkriva kako je zapravoMcDonalds postao ono što je danas. Priča je neverovatna- kreće od prodavca milkšejkova do čoveka koji je uzeo Mekdonalds i napravio ga onim što je danas, a prati žitvot Raya Krocka (Majkl Kiton) koji se udružuje sa dva brata, Ričardom i Mauriceom McDonaldom, kako bi pokrenuli nešto što će ubrzo postati međunarodni lanac restorana brze hrane.

  U potrazi sa srećom (The Pursuit Of Happyness)

  Reč je o filmu koji inspiriše na naporan rad. Zasnovan je na istinitoj priči o čoveku po imenu Kristofer Gardner koji je uložio velika sredstva u uređaj poznat kao „skener gustine kostiju“. Međutim, oni se ne prodaju jer su neznatno bolji od trenutne tehnologije po mnogo višoj ceni…

  Vuk sa Vol Strita (The Wolf of Wall Street)

  Vuk sa Vol strita je američka je crna komedija u režiji Martina Skorsezea iz 2013. godine, snimljena po istoimenoj knjizi memoara Džordana Belforta, dok je scenario napisao Terens Vinter. Zasnovan je na istinitoj priči Džordana Belforta, od njegovog uspona do bogatog berzanskog brokera koji živi u životu do njegovog pada koji uključuje kriminal, korupciju…Priča iz Belfortove perspektive prati karijeru ovog berzanskog posrednika u Njujorku i to kako je njegova firma bila umešane u korupciju i mnoge ilegalne akcije na Vol stritu, što je na kraju dovelo do njegovog propasti.

  Leonardo Dikaprio, koji je takođe producent ovog filma, tumači ulogu Belforta i Vuk sa Vol strita je peti film u kome je Skorseze Dikapriju poverio jednu od glavnih uloga.

  Ako se bavite prodajom, ovi filmovi naučiće vas mnogome. Iskoristite tropsko vreme i kod kuće ih pogledajte.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE