Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Facebook, studija

  Fejsbuk AKTIVIRA kriptovalutu možda već u januaru

  Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, piše Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.

  Kompanija Fejsbuk je prošle godine u junu predstavila svoju kriptovalutu pod nazivom Libra, da bi ona potom bivala odložena u nedogled.

  Posle svih prepreka, ona bi mogla konačno da ugleda svetlost dana, i to početkom naredne godine.

  Kako tvrdi Financial Times, troje neimenovanih ljudi je uključeno u ovaj projekat, što sugeriše da će Libra biti limitirana verzija onoga što je Fejsbuk originalno zamislio.

  Ona je prvobitno trebalo da predstavi nekoliko digitalnih novčića, dok bi neke od njih predstavljale fizičke valute kao na primer američki dolar, dok bi druga bila sačinjena od svih novčića.

  Sada, Libra bi navodno trebalo da predstavi samo jednu valutu, onu koja je povezana sa američkim dolarom.

  Ipak ona će imati veliku konkurenciju pošto su iste postale veoma popularne, te kompanije kao Coinbase, Tether Limited i Paxosimaju svoju verziju iste, a njihovo tržište ide od stotinu miliona do čak milijarde dolara.

  Poenta tih digitalnih novčića je da predstavi stabilnu valutu, za razliku od kriptovaluta kao što je Bitkoin.

  Da bi stigla do te pozicije, Libra je morala da ukine partnerstva sa brojnim kompanijama, izdvaja se najviše Pej Pal, te je isto tako morala da angažuje nove ljude u upravi, kao što je trenutni predsednik kompanije Stjuart Levi.

  Mnoge centralne banke i regulatori su bili zabrinuti zbog ove valute, te je zbog tog razloga i promenjena odluka da to bude samo digitalni novčić koji je u vezi sa američkim dolarom.

  Pretpostavlja se da će Fejsbuk uskoro predstaviti i Libra „novčanik“ koji se originalno zvao Kalibra, da bi u maju ove godine promenio ime u Novi. Uz pomoć istih, moći ćete preko aplikacije da šaljete i primate Libra tokene, i to preko mesindžer i VacAp aplikacija.

  Izvor: Sputnjik, SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE