Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FAP postaje deo odbrambene industrije

  Apelacioni sud u Beogra du potvrdio je pravosnažnost Unapred pripremljenog predloga reogranizacije FAP a, čime su se stekli uslovi da ova fabrika postane deo odbrambene industrije. Ovim rešenjem će 8,7 milijardi duga FAP-a biti konverotvano u kapital, prenosi Blic.

  Po rečima Ranka Vukovića, direktora preduzeća, čekanje na pravosnažnost UPPR a usporilo je realiza ciju izvoznih poslova. – U nedelju smo imali sastanak sa kompanijom iz Alžira koja nam otvara vrata za isporuku 300 kamiona u delovima godišnje za civilne potrebe – kaže Vuković. Takođe, FAP je prošle godine egipatskoj kompaniji ,,Kader“ poslao uzorak šasije za borbena vozila u pustinjskim uslovima. Sa šasijom i radnike koji su u Kairu na nju montirali oklop. Dugo se čekao odgovor da li je šasija odgovorila zahtevnim testovima u Sahari. – Uspešno je prošla sve probe. Početkom decembra putujemo u Egipat na nastavak pregovora o proizvodnji 250 šasija – kaže Vuković.

  Uporedo sa pregovorima o izvoznim poslovima FAP pri vodi kraju kontigent kamiona za Vojsku Srbije i očekuje novi ugovor sa Ministarstvom odbrane.

  Izvor: Blic

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE