Napetost porasla - JUTJUBERI se udružili sa sindikatom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Napetost porasla – JUTJUBERI se udružili sa sindikatom

  Donedavno je YouTubers Union bila društvena grupa sa malo sopstvene moći, ali sada se udružila sa IG Metall, sindikatom nemačkih metalskih radnika.

  IG Metall jedan je od najstarijih sindikata u Nemačkoj i tokom svog postojanja proširio se na radnike u raznim industrijama uključujući elektrotehniku, IT, plastiku i tekstil.

  YouTube Union nastao je prošle godine usred napetosti između YouTubea i kreatora sadržaja koji objavljuju video zapise na platformi, ali kao društvena grupa (ne kao pravi savez) imala je malo snage da potkrepi svoju poziciju.

  Nova zajednička inicijativa, pod nazivom FairTube, ima za cilj da izvrši pritisak na platformu da bude transparentnija u pogledu svojih pravila i odluka, posebno u pogledu monetizacije ili demonetizacije video zapisa.

  YouTubers Union predvodi Joerg Sprave, nemački kreator sadržaja koji pravi video zapise čudnih praćki i ima preko dva miliona pretplatnika.

  Uključio se u aktivizam nakon što je YouTube uklonio neke njegove video snimke kao deo borbe protiv sadržaja koji prikazuje oružje na platformi, iako oni nisu kršili smernice za sadržaj platforme.

  Izvor: Danas, PC Press

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE