Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropska industrija „laka meta“ za hakere

  Evropska industrija nije dovoljno pripremljena da se suprotstavi hakerskim napadima, navodi se u studiji američke tehnološke kompanije Sisko, objavljenoj uoči industrijskog sajma u Hanoveru.

  Samo dva odsto evropskih industrijskih preduzeća ima vrhunsku zaštitu, dok se 17 odsto mogu smatrati dobro zaštićenim. Ostali moraju da deluju da bi zaštitili svoje sisteme, saopštio je Sisko.

  Nasuprot tome, evropski tehnološki sektor je u boljoj situaciji, sa 28 odsto dobro ili veoma dobro zaštićenih subjekata. U finansijama je taj procenat 23 odsto, a najlošije stoje sektori obrazovanja i zdravstva, prenela je agencija DPA.

  „Ovo su šokantne brojke. Evropska industrija bi očigledno trebalo da se uhvati u koštac sa ovim, jer je ranjiva u mnogim oblastima“, izjavio je Kristijan Krof, član izvršnog odbora kompanije Sisko Nemačka.

  Dugovečnost mnogih proizvodnih procesa je jedan od razloga zaostatka u zaštiti, pošto se u njima i nakon tridesetak godina koriste „vindous 95“ ili „vindous 98“, dodao je Krof.

  On je naglasio da ovi sistemi nisu vrhunski i da ih je teško ažurirati. „Stari operativni sistemi i mašine koje se koriste izuzetno otežavaju ugradnju bezbednosne tehnologije“, rekao je ovaj stručnjak.

  Sisko je u ovom istraživanju anketirao više od 8.000 rukovodilaca kompanija širom sveta tokom januara i februara, uključujući blizu 2.000 u Evropi.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE