Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo šta treba da znate pre nego što stanete na ludi kamen

  Brak se često shvata kao sklapanje zajednice dvoje ljudi koji se vole i brinu jedno za drugo. Verovatno ste odrastali uz priče kako u budućnosti treba da tražite partnera koji vas usrećuje i sa kojim imate zajednička interesovanja. Ovo je dobar savet, ali koliko nas zaista shvata koliko nam se život menja u zavisnosti od osobe sa kojom smo u braku?

  Šta tačno treba da razmotrite pre nego što pristanete na zajednički život sa partnerom?

  Možda su dve ključne tačke razmatranja o tome gde ćete živeti i da li želite decu. Ako zamišljate sebe kako radite i živite u gradu, a vaš partner želi da živi na selu, moraćete da se suočite sa činjenicom da želite da živite različitim životnim stilovima. To znači da ćete morati da napravite određene ustupke ako želite da vam veza uspe.ekstremni-sportovi_pixabay

  Takođe bi trebalo da pažljivo razmislite o tome koliko dece želite, jer će to uticati na životni prostor u kojem ste, količinu novca sa kojim ćete moći da raspolažete i stepen lične slobode koju ćete uživati.

  Finansije su još jedno područje koje treba dobro razmotriti pre stupanja u brak. Pretresite svoje stavove kada je u pitanju trošenje, štednja i otplaćivanje dugova i vidite da li se u tome slažete. Ako jedan od vas ima stav „o tome ću se brinuti sutra“, a drugi je pažljiv i voli da štedi, to može uneti nemir u vašu vezu.

  Takođe, ako morate da odlučite o tome da li ćete kupiti kuću na kredit ili želite da živite kao podstanar morate znati da će odluka uticati na vaš budžet i finansijsku slobodu. Na primer, ako jedan od vas želi da kupi kuću i uzme kredit što je pre moguće, a drugi želi fleksibilnost izdavanja, morate načiniti kompromis. Trebalo bi da razmišljate o svakodnevnoj raspodeli novca. Na primer,  da li ćete imati zajednički račun ili ćete kombinovati finansije.

  O svakodnevnim aktivnostima treba voditi računa. Na primer, ko će biti odgovoran za kuvanje, čišćenje…? Ako želite da imate decu, ko će se najviše brinuti o njima? Morate da razmislite kako ćete provoditi slobodno vreme, i koliko često očekujete da ćete provesti veče ili vikend sa partnerom. Budite sigurni u to da su vaše želje iste i da ćete imati isti (željeni) životni stil. Ako svoje vikende aktivno provodite, a vaš partner bi radije bio kod kuće, razmislite da li bi vam bio problem da sva ta mesta obiđete sami.

  Zapamtite da brak nije samo biranje nekoga ko vam izgleda kao dobar izbor i nadanje da će ljubav uglačati svaku neravninu. Razmislite o tome na koje sve načine će brak sa voljenom osobom uticati na vaš život i vašu budućnost. Odvojite vreme da dobijete realističnu sliku o tome kako bi vaša budućnost izgledala  i prema tome odlučite da li ste jedno za drugo.

  Izvor: BIZLife, lifehack.org

  Foto: Youtube printscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE