Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kolike će (nekima) biti plate i penzije od januara

  Od  januara zaposlene u javnom sektoru i penzionere očekuju puniji novčanici. Diskutuje se  o tome da li je reč o povišicama ili vraćanju na staro nakon smanjena plata i penzija pre tri godine, ipak u 2018. godini plate će nekima biti veće nego sada za pet odsto, nekima za deset. Penzionere očekuje povišica od pet odsto, ali i 5.000 jednokratne pomoći.

  Deset odsto veće plate imaće zaposleni u prosveti, policiju, vojsci socijlanim službama, zdravstvu, kulturi i sudstvu. Povišica od pet odsto očekuje adminsitracijske službe u Skupsštini Srbhije i ministarstvima. List Blic sračunao je kolike će zarade pojedini zaposleni u državnom sektoru imati od januara.

  Plate-i-Penzije

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Komentari

  • Budjoni

   Samo za penzionere. Nije važna kolika je penzija, samo da je iz "inata" koristite što duže ! Živeli i pamet u glavu za predstojeće izbore !

  • Ivana

   Trebali ste prvo da se raspitate kolika je zaista plata tetkicama u školama. Njihova plata je oko 17.000, 00 dinara, pa ministarstvo mora da dodaje do minimalca, tako da kada dođe do povećanja oni njima povećanje ne obračunavaju na minimalac nego na onih 17.000,00 dinara pa opet dodaju sredstva do minimalca. Sve u svemu oni povećanje neće ni videti, nego će se smanjiti iznos koliko mora ministarstvo da dodaje do minimalca. To se između ostalog odnosi i na sve zaposlene u prosveti sa najnižim koeficijentom.

  • Mirjana

   Ivana u pravu si za tetkice samo se malo pise o nama koji radimo u računovodstvu sa četvrtim stepenom da se ne razlikujemo od tetkica samo nam drzava manje dotira do MINIMALNE CENE RADA .Sramota za Drzavu .Ćinjenica da se radniku ne može isplatiti ispod minimalne cene rada masovno zloupotrebljavaju tetkice i redovno koriste bolovanje u toku godine po nekoliko puta do mesec dana jer i kad radi i kad je na bolovanju plata ista , pa bolje da sedi kuči za te pare.U mnogim slučajevima tetkica koja ima 20 godina staza ima vecu platu od Blagajnika sa četvrtim stepenom.SRAMOTA

  • Petra

   Koleginice Mirjana,radim u skoli na radnom mestu koordinatora finansijskih i racunovodstvenih poslova.Imam 7i stepen strucnosti,znate i sami koliku odgovornost u radu i platu....manju nego uciteljica sa istim stepenom obrazovanja,koja radi 3 sata dnevno.I koja za svoj rad ne odgovara nikome.Njoj se i direktor najavi,kad posecuje casove.I to je jos jedna od sramota ove drzave!

  • Dr Miggyy

   PRESIPATI IZ PRAZNOG U ŠUPLJEM Koja je ovo politika i diskriminacija da se penzioneri dele na ovi do 25000 din i oni iznad, pored postojanja fondova za socijalu, zašto se otima ljudima sa većom penzijom da bi onima sa manjim im se povećavale. Sticanje penzija je prvo određeno zakonom, da je tu bar za većini zapošljenih strogo primimenjivani, osim anomalija od koje, na žalost, ne može se pobeći. Diskriminatori ΛV i Brnabić da li znaju da su penzioneri, većina njih, više godina radili nego što oni imaju godine, pogazili su stečena prava, a uzurpirali sutstvo, te penzioneri nemogu da idu dalje u Strazbur, a to je nepobitna bruka i ΛV, a manje Ane, ona je tri meseca odgovorna. Onaj slinavi ljigavac se okačio na grbači penzionera i ne silazi, a dokle misli taj magareći teret da nose penzosi? Izgleda niti misli, niti ima čime da misli, a samo se ljuti.

  • Bor Boranin

   Tabelarni pregled nije dobro urađen, pa će plate i penzije biti niže od izračunatih od 1. ja. 2018. godine. S obzirom da nije ukinut Vučićev Zakon o otimanju plate i penzije navedene brojke o platama i penzijama su niže. Prosečna penzija biće niža od 25.000 dinara, jer penzijama koja su preskoćila 25000 din otima im se 22 i 25%. Onaj ko sada prima penziju sa otimačinom 60.000 din sa ovim povećanjem od 5%, na to mu otme četvrtinu, primaće penziju ne uvećanu za 3.000 din, već za 2.250 dinara i ukupno 62.250 din. Profesor koji ste izračunali da će mu plata biti veća za 7000 din, primiće 6.300 din veću platu. Živela otimačina!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE