Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eurobank opremila kabinet računovodstva Druge ekonomske škole u Beogradu

  Peta donacija u okviru samostalnog projekta Eurobanke „Škola kao nacrtana za Vas“ realizovana je u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu. Nova računarska oprema obezbeđena je sredstvima prikupljenim od transakcija izvršenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“. Više od 1200 učenika  ove škole obrazovnih profila ekonomski tehničar i finansijski administrator od sada se pripremaju za svoja buduća zanimanja na kvalitetan način i u  realnim okolnostima.

  Eurobank je projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenula 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sa ciljem da se učenicima srednjih ekonomskih škola u Srbiji obezbede bolji uslovi za učenje i rad. Od svake transakcije realizovane humanitarnom Mastercard kreditnom karticom “Eurobank Veliko srce”, banka od svojih prihoda odvaja deo sredstava i usmerava ih u opremanje i modernizaciju kabineta u srednjim školama. Do sada je izdvojeno više od 4,8 miliona dinara za opremanje i modernizaciju pet kabineta u školama širom  Srbije.

  „Izuzetno sam ponosna na to što smo i u ovim izazovnim vremenima nastavili sa našim samostalnim projektom, pružajući podršku našem obrazovnom sistemu i kad je najteže. Opremili smo čak dva kabineta vrednom računarskom opremom tokom pandemije, što govori o našem strateškom opredeljenju da ulažemo u mlade ljude i stvaramo bolje uslove za rad, tokom njihovog profesionalnog usavršavanja. Drago mi je da smo omogućili da đaci Druge ekonomske škole u Beogradu dobiju stručno obrazovanje kakvo zaslužuju, radeći u realnim uslovima i programima koji se koriste u banci“ – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

  “Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvalno je Eurobanci na podršci koju pruža obrazovnim ustanovama, kroz opremanje i modernizaciju učionica i kabineta u srednjim ekonomskim školama. Naš zajednički cilj je poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim školama širom Srbije, kako bi na taj način unapredili i obrazovanje u celosti i uložili u budućnost naših učenika. Digitalizacija nastavnog procesa je u toku u svim oblastima obrazovnog sistema i ovakva podrška mnogo će značiti i učenicima i prosvetnim radnicima“ – rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović.

  Eurobank je u okviru svog samostalnog projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ do sada opremila kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu i obezbedila opremu za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom Ekonomskoj školi „Stana Milanović” iz Šapca. Donacije su realizovane i u subotičkoj Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ i leskovačkoj Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ zahvaljujući kojima je učenicima ovih škola sada na raspolaganju modernizovani kabinet virtuelne banke.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Eurobank

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE