Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evro, kovanica

  Skulptura evra u Frankfurtu ide na aukciju: Razlog – NEMA PARA za održavanje

  Skulptura evra, jedan od najpoznatijih simbola ne samo Evropske unije (EU) i njene valute, već i grada Frankfurta, sada će možda ići na aukciju jer nedostaje novca za održavanje.

  Godišnje održavanje košta 200.000 evra, rekao je Manfred Pol, predsednik frankfurtskog kulturnog komiteta, čiji je vlasnik skulptura na Trgu Vilija Branta.

  Prema Polovim rečima, prethodni sponzori su se povukli tokom pandemije, a novca više nema jer je potrošen na sanaciju štete koju su napravili vandali.

  Pol je predložio da se udruže sponzori, Evropska centralna banka (ECB), grad Frankfurt i Ministarstvo finansija pokrajine Hesen – da izdvoje po 50.000 evra. Ako ne bude rešenja, simbol evra biće na aukciji sredinom oktobra.

  Evro, skulptura, Frankfurt, EU (Pixabay)

  Takođe je moguće, rekao je Pol, da kompanija preuzme skulpturu i postavi je ispred svoje zgrade. Ali to nije dobro: „Zahvaljujući simbolu evra, Frankfurt je poznat u celom svetu.

  Skulptura visoka 14 metara postavljena je 2001. godine ispred tadašnjeg sedišta ECB, povodom uvođenja evra. Često je bila meta vandalizma, na primer na protestima protiv Evropske unije ili globalizacije.

  Banke bez odgovora

  „Kontaktirali smo 110 banaka u protekloh 12 meseci, a 90′ njih nam nije ni odgovorilo“, rekao je Pohl, pre mesec dana.

  Evropska centralna banka koja je davala 15.000 evra godišnje za održavanje skulpture, takođe, nije zainteresovana za dodatno finansiranje, niti je u aprilu prisustvovala sastanku kako bi se obezbedilo održavanje, naveo je on.

  Pohl, međutim, dodaje da je njegova organizacja dobila pisma zainteresovanosti od brojnih pojedinaca i kompanija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE