Etihad povlači svoje menadžere iz Er Srbije?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Etihad povlači svoje menadžere iz Er Srbije?

  Etihad ervejz će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Er Srbijom koji ističe na kraju ove godine, preneo je list Danas pozivajući se na specijalizovani portal Eksjuevijejšn (Exyuaviation).

  To znači da će svi najviši rukovodioci srpsko–arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Er Srbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

  Nakon što su Vlada Srbije i avio–prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno je i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

  Istekom ugovora, Er Srbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca. Kako prenosi Eksjuevijejšn, povlačenje Etihadovog menadžmenta koincidira sa odlukom da se u januaru vrati upravljanje prihodima i planiranje linija iz Abu Dabija, gde se te odluke sada donose, u Beograd. Ovo može ukazivati na to da je Etihad još pre nekog vremena odlučio da ne želi više da upravlja Er Srbijom.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baki 55

   Ali ostaje 49% vlasništva za obećane nove avione.

  • Bogoje

   I Ameri "kupise" zelezaru u Smederevu, obavise to za sta Im je trebala, pa nam je posle utrapise za Dz. da krsimo vrat sa njom. Tako i ovi, izvukli sta se izvuci moglo, sad cemo ponovo da odvajamo silan novac iz budzeta, za vrecu bez dna. A tako ce i Francuzi sa aerodromom, kroz neko vreme.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE