Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privatne zdravstvene ustanove će od sada izdavati eRecept kao državne

  Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije Mirsad Đerlek, najavili su danas uključivanje privatnih zdravstvenih ustanova u sistem elektronskog izdavanja recepata (eRecept) putem platforme elektronske podrške privatnom sektoru koju je razvila Pošta Srbije.

  Time će biti omogućena integracija privatne zdravstvene prakse sa zdravstvenim informacionim sistemom Republike Srbije i stvoreni tehnički uslovi da i lekari u privatnoj praksi umesto papirnih izdaju elektronske recepte na isti način kao u državnim zdravstvenim ustanovama.

  „Pošta Srbije je kompanija sa najrazvijenijom informatičkom infrastrukturom u zemlji i uz pomoć naših stručnjaka taj potencijal u poslednje dve godine intenzivno razvijamo na dobrobit svih građana. Uz digitalizaciju poštanskih usluga, razvili smo i niz rešenja koja su putem integracije sa državnim ustanovama omogućila savremenu e- uslugu za građane i privredu, poput izdavanja digitalnih zelenih sertifikata, automatskog generisanja naloga za uplatu administrativnih taksi MUP-u Srbije, arhiviranja podataka, usluge eNotar i najnovijeg Poštinog softverskog rešenja kojim omogućavamo iste pogodnosti građanima koji se leče u privatnoj praksi u pogledu izdavanja eRecepata kakve imaju pacijenti u državnim zdravstvenim institucijama. Sledeći korak će pacijentima omogućiti da dobijaju lekove i na kućnu adresu.“, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora JP „Pošta Srbije“.

  Erecept, platforma

  Erecept, platforma, Pošta Srbije (Vuk Branković)

  Proces uspostavljanja elektronske platforme podrške privatnom zdravstvenom sektoru počeće nakon dobijanja odgovarajućih saglasnosti nadležnih organa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pošta Srbije (Vuk Branković)

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE