Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Er Srbija nije održiva kompanija“

  Er Srbija nije održiva kompanija, jer ne može da postoji bez državnih subvencija, ocenio je Radmilo Marković, novinar nedeljnika Vreme gostujući na N1.

  “Er Srbija ne može da postoji bez subvencija. To se jasno vidi iz finansijskih izveštaja i to nije novo, samo je pitanje koliko će država to da nastavi da plaća, jer bez toga Er Srbija je u debelom minusu“, rekao je Marković.

  On navodi da je u poslednje tri godine, koliko traje period restrukturiranje prema ugovoru, Srbija dala 194 miliona evra subvencija, a ukupan neto profit bio je 7,4 miliona evra. To je, navodi, otprilike gubitak od 62 miliona godišnje bez subvencija.

  „Apsolutno ne postoji mogućnost da Er Srbija nastavi da postoji, ako država ne nastavi da plaća“, dodao je on.

  Marković ocenjuje da Srbija dobija manje od onoga što je uložila u tu kompaniju. „Vidimo da je poslovna strategija sa početka bila promašena, još veći priblem je što Er Srbija namerava da nastavi da progovara oko daljih davanja“, kaže on.

  Sav neto dobit Er Srbije ide na pokrivanje istorijskih gubitaka, prema zakonu, objašnjava on. „Te tri godine cela dobit išla je na saniranje duga. Dakle, biće potrebno sto godina da se taj gubitak pokrije“, dodao je.

  Izvor: N1

  Foto: Er Srbija promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • voja

   Od ukupnog iznosa drzavnih subvencija koje su date Er srbiji 2/3 su opredeljene za dugove starog Jata, na ste drzava obavezala ugovorom sa Etihadom, dakle bez tereta dugova iy Jatove iz proslosti i sa nekim dodatnim ustedama na strani rashoda Er Srbija moze odrzivo i pozitivno da posluje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE