Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Srbija neće biti niskotarifna, a evo i zašto

  Er Srbija negira navode u medijima da će postati niskotarifni avioprevoznik, a kao potvrdu za to kompanija iznosi i one aspekte poslovanja koje lou kosteri, uglavnom, nemaju.

  Tvrdnje o navodnoj transformaciji u lou kost kompaniju u potpunosti iskonstruisane i netačne, saopštila je Er Srbija.

  „Er Srbija sleće i nastaviće da sleće na glavne svetske aerodrome, a lou kost kompanije uglavnom sleću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse mnogo niže“, obrazlaže se u saopštenju.

  Er Srbija, kako navode, ima vrhunski Premium salon na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju.

  Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja, a lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa.

  Na kraju, ističe se u saopštenju, lou kost kompanije lete „od tačke A do tačke B“ (point-to-point), dok kod Er Srbije možete da kupite karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera.

  Dakle, kako se navodi, Er Srbija ne može nikako da se transformiše u lou kost kompaniju.

  „Ono što je tačno jeste da se u Er Srbiji dešava niz promena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje“, napominje se i dodaje da se „sa tim suočavaju sve svetske avio-kompanije“.

  Brnabić: Ne mešam se u rad Er Srbije

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne želi da se meša u procenu menadžmenta kompanije Er Srbija, ukoliko treba da otpusti 30 ljudi, jer je, kako je ocenila, najbitnije da ta kompanije posluje efikasno i da bude konkurentna.

  „Er Srbija ima svoj profesionalni menadžment i on gleda da ona najefikasnije posluje što je dobro za građane Srbije jer neki novac ide u budžet Srbije“, rekla je Brnabić.

  Na pitanje da li će doći do otpuštanja u toj kompaniji, ona je kazala „da je na tržištu nevažno da li je taj broj 30 ili 300, jer kompanija mora da bude troškovno efikasna i profesionalna, i da se takmiči na tržištu kao sve ostale kompanije“.

  Upitana da li je zabrinuta što je Etihad objavio da je „u minusu“ blizu dve milijarde dolara, ona je rekla da su imali razgovore sa Etihadom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su, kako je istakla „dobro prošli“ i da „ne postoji bojazan za Er Srbiju“.

   

  Izvor: N1, FoNet, Beta

  Foto: Dušan Atlagić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE