Epl znao za problem sa ajfonom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Epl znao za problem sa ajfonom

  Ekipa sajta Motherboard pretražila je interne dokumente Epla, koji su u javnost isplivali tokom parnice pokrenute zbog problema sa ekranom iPhonea do kojih dolazi zbog savijanja pametnog telefona.

  Saznali su da su “jabučari” znali da njihovi uređaji imaju ozbiljan strukturalni propust.

  Testovi sprovedeni u Eplu pokazali su da su iPhone 6 i 6 Plus višestruko skloniji savijanju nego što je to bio slučaj sa njihovim prethodnicima.

  Tačnije, iPhone je bio 3,3 puta, a veći 6 Plus čak 7,2 puta skloniji savijanju nego iPhone 5S. Oko tog propusta nastao je tzv. Bendgate, jer su se iPhone 6 i 6 Plus savijali pod pritiskom držanja u džepu.

  U Eplu su sve do sada odbijali da priznaju da problem postoji, tvrdeći da su slučajevi savijanja retki.

  Prema Eplovim internim dokumentima, u gigantu su bili svesni problema i pokušali su da ojačaju sve modele proizvedene nakon maja 2016. godine. Prebacili su se na kućišta od otpornijeg aluminija (serija 7000) za modele iPhone 6S i 6S Plus, tvrdeći da to nije imalo nikakve veze sa Bendgateom, piše Tportal.

  Posledice ovoga bi mogle biti ozbiljne. Do sada je prodato više od deset miliona iPhonea 6 i 6 Plus, a ti modeli su još uvek u prodaji.

  Epl je već suočen sa više od 60 zajedničkih tužbi širom sveta zbog “prigušivanja” procesora u iPhonea 7 i hardverskim problemima sa iPhoneom 7 Plus. Ostaje da se vidi da li će eventualni spor pokušati da se reši nagodbom ili će se odlučiti za dugogodišnje parničenje, piše Forbs.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE