Apple: Skupim proizvodima do većih prihoda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple: Skupim proizvodima do većih prihoda

  Kompanija Epl (Apple) koja se približava simboličnoj granici od 1.000 milijardi dolara berzanske vrednosti prijavila je rezultate bolje od očekivanih u drugom tromesečju, podstaknute višom cenom aparata ajfon (iPhone).

  Firma je sinoć saopštila da je prodala 41,3 miliona ajfona u tromesečju do kraja juna, što je skroman porast od jedan odsto u odnosu na prošlu godinu. Epl je međutim više nego nadoknadio taj mali rast prodaje zahvaljujući povećanju cena aparta. U tom segmentu prihod je skočio 20 odsto na gotovo 30 milijardi dolara, prenosi Frans pres.

  Firma je saopštila da je ajfon X lansiran prošle godine koji se prodaje za 999 dolara ostao najpopularniji model u drugom kvartalu i podstakao više prodajne cene.

  Prosečna prodajna cena ajfona dostigla je 742 dolara, dosta više od očekivanih 694 dolara.

  Zahvajujući dobrim rezultatima akcije Epla porasle su 4,03 odsto na 197,95 dolara u elektronskom trgovanju posle zatvaranja Vol strita, što je desetak dolara manje od dostizanja berzanske vrednosti od 1.000 milijardi dolara.

  Epl koji je juče završio zvanični dan trgovanja na berzi vredan 935,3 milijardi dolara postaće i prva privatna kompanija koja će preći granicu od 1.000 milijardi dolara.

  Ukupan prihod ovog tehnološkog giganta porastao je na 53,3 milijardi dolara, 17 odsto na godišnjem nivou u drugom kvartalu, što je rekord za jedan kvartal i prevazilazi predviđanja analitičara. Prihodi su porasli u duplim ciframa u svakom regionu sem Japana.

  Dobit je skočila na 11,5 milijardi dolara, što je rast od 32 odsto u poređenju s istim tromesečjem 2017.godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE