Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Entoni Brodejn

  Entoni Bordejn – Dela, a ne jela!

  „Putovanje nije uvek lepo. Nije uvek udobno. Ponekad boli, a može i da vam slomi srce. Ali to je u redu. Putovanje vas menja, treba da vas promeni. Ostavlja traga na vaše pamćenje, vašu razboritost, srce i telo. Ponećete nešto sa sobom. Nadam se da ćete nešto i ostaviti iza sebe”, Entoni Bordejn

  Rođeni Njujorčanin francuskih korena, čovek koji se nije trudio da izgleda dobro, a uvek je izgledao odlično – Entoni Bordejn kuvao je najbolja jela u najskupljim restoranima, a proslavio se pisanjem i TV emisijama.

  Njegova knjiga „Poverljivo iz kuhinje” početkom ovog milenijuma napravila je bum kao memoarska proza o „dvadeset pet godina seksa, droge, lošeg ponašanja i vrhunskog kulinarstva”.

  Bordejn je 26 puta obišao ceo svet, uzduž i popreko. Porodica i veze trpele su zato što ne može da se smiri i mora da se kreće. Putovanja su bila njegov izlaz. Prepuštanje životu i izazovima, putovanje, strast, potpuno prepuštanje ženama i beg od njih.

  Evo nekoliko njegovih rečenica koje treba upamtiti:

  „Imam više odela nego što je dana
  u godini kada mogu da i
  h obučem.”

  „Kada ste jedan od vođa svog tima, nemate slobodne dane.”

  „Ako imate 22 godine, fizički ste fit, gladni ste znanja i želite da se poboljšate, savetujem vam da putujete što dalje i što šire moguće. Spavajte na podu ako morate. Saznajte kako drugi ljudi žive, jedu i kuvaju. Učite od njih gde god da odete.”

  Entoni Brodejn

  Entoni Brodejn

  „Jedino piće koje poručujem prilikom leta jeste viski sa ledom, to ne mogu da pokvare.”

  „Drugačiji je od estetike u kojoj sam odrastao, kao i društvo i kultura u kojoj sam odgajan. Nakon mog prvog putovanja tamo – ništa više nije bilo isto za mene. Samo sam želeo više toga. Ako bih morao da se odlučim da živim u jednoj zemlji, u jednom gradu, do kraja mog života i da nikad ne odem iz njega, izabrao bih Tokio, bez razmišljanja.”

  „Ništa neočekivano ili čudesno neće da se desi u Parizu ako vam je boravak ispunjen obilaskom Luvra i Ajfelovog tornja.”

  „Vaše telo nije hram, nego zabavni park. Uživajte u vožnji.”

  „Naučio sam pre mnogo godina da su pokušaji da se do sitnih detalja organizuje savršeni odmor – katastrofa. To je dovelo do nekih užasnih dešavanja.”

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE