Država taksistima kupuje NOVE AUTOMOBILE, subvencije od nekoliko hiljada EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država taksistima kupuje NOVE AUTOMOBILE, subvencije od nekoliko hiljada EUR

  Subvencije koje bi beogradski taksisti trebalo da dobiju od države nakon odluke da višednevnu prekinu blokadu grada odnose se na “novčanu pomoć koju će taksisti moći da iskoriste za kupovinu vozila”, saznaje Blic.

  Subvencije će, prema saznanjima lista, biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a taksisti će morati da ispune dva uslova.

  “Za sada nije poznat precizan iznos, ali je dogovoreno da bi država svakom taksisti dala po nekoliko hiljada evra tako što bi novac uplatila prodavcu vozila koga odaberu taksisti”, navodi izvor lista iz redova taksi udruženja.

  Posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti juče su okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti suvbvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč.

  Naš sagovornik, međutim, dodaje i da država zauzvrat od taksista traži ispunjenje nekoliko uslova.

  “Dva ključna uslova za dobijanje subvencije su da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Uslova će sigurno biti još , poput recimo, da se taksi delatnošću bavite određeno vreme, ali konačna lista tek treba da bude definisana”, kaže isti izvor.

  Podsetimo, Aleksandar Bjelić, jedan od predstavnika taksista rekao je u utorak da je tokom tokom sastanka u Predsedništvu država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, kao i da je predsednik Vučić obećao subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

  U Beogradu, inače, ima oko 6.500 taksista, a u Novom Sadu oko 1.200.

  Mnogi taksisti nisu se slagali sa prekidom protesta. Blokade su branili rečima “izdaja, izdaja” a nije izostala ni svađa taksista.

  Izvor: Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ana

   Bravo, taksisti! Terorisali ste 12 dana dva miliona građana Beograda, držali ih kao taoce svoje borbe koja se nas uopšte ne tiče i apsolutno ne podržavamo način na koji ste je sproveli. Pokazali ste nevaspitanje, bahatost, primitivizam i za to ste debelo nagrađeni. Predsednik države se, kao i obično, pojavio kao spasilac u trenutku kulminacije nezadovoljstva građana Beograda i, kao i obično, sve rešio i, opet kao i obično, bio široke ruke kada deli nešto što nije njegovo i na šta nema ni ustavna prava da deli. Ali, ko smo mi da kažemo najboljem studentu Pravnog fakulteta svih vremena da je ono što on radi direktno kršenje Ustava i svih zakona ove države?! Bravo, taksisti! Ko je sledeći? Hoće li nam ulice sada na isti način blokirati stomatolozi očekujući, s pravom, da im domaći deda Mraz pokloni novu opremu za ordinacije? Ili frizeri, tražeći da dobiju na poklon nove fotelje i pribor za šišanje? Ili poljoprivrednici, zašto da ne? Ne bi bilo loše da ti država pokloni novi traktor ili kombajn. Samo doteraš mašine u Beograd i blokiraš centar grada. Koga briga za Ustav? Koga briga za bilo koji zakon? I koga, na kraju, briga za građane Srbije, koji sve to plaćaju, i građane Beograda koji ispaštaju zbog svega?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE