Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država priprema VODIČ za bezbedan RAD OD KUĆE u vreme pandemije

  U cilju da se olakša poslodavcima i radnicima u situaciji izazvanoj pandemijom Covida-19, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu priprema Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće, najavila je ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

  „Nadamo se da će Vodič pomoći poslodavcima da organizuju bezbedne uslove za rad i rešiti nedoumice u vezi sa obavezama i odgovornostima kako poslodavaca tako i zaposlenih. To je prvi korak i očekujemo da će taj dokument ugledati svetlost dana u narednim nedeljama„, rekla je Kisić.

  Ukazala je da su poslodavci dužni da obezbede zdravo i bezbedno radno okruženje.

  Ministarka je navela da je nepoznanica bila kako i da li može da se definiše bezbednost kad se radi od kuće, odnosno kad je dom istovremeno radno mesto i kancelarija.

  „Imali smo poteškoće kad je u pitanju ovo polje i ne postoji nijedan poseban propis kada je to u pitanju, pa uz pomoć Vodiča između ostalog pokušavamo da nađemo neko rešenje i da olakšamo poslodavcima“, rekla je Kisić Tepavčević.

  Naglašava da je važna koordinacija svih nadležnih i relevantnih institucija.

  Kisić Tepavčević je ukazala da su za poslodavce dati predlozi da zaposlenima dostavljaju rešenja u elektronskoj formi jer je to brži način.

  Takođe, moguće je da im se ponude aneksi ugovora i tako definišu prava i obaveze kada se deo aktivnosti sprovodi na radu od kuće.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE