Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država „časti“ Leskovac sa 450 miliona dinara

  Iz državnog budžeta će Leskovcu biti preneto 450 miliona dinara, kako bi se namirila dugovanja prema zaposlenima kojima se zarada isplaćuje iz leskovačkog budžeta

  Korisnici leskovačkog budžeta će početkom naredne godine dobiti sve zaostale plate, jubilarne nagrade i putne troškove, zahvaljujući tome što će, do kraja ove sedmice, gradu iz državne kase biti preneto 450 miliona dinara.

  S obzirom na to da ukupna dugovanja prema pomenutim radnicima iznose oko 195 miliona, preostali novac će biti prenet u budžet za 2018.

  Zahvaljujući podršci države, prvi put posle više od četvrt veka, Leskovac neće imati bilo kakva dugovanja prema zaposlenima kod direktnih i indirektnih korisnika budžeta, ističe gradonačelnik Goran Cvetanović koji je potvrdu vanrednog transfera dobio tokom sednice Gradskog veća, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  Vanrednih transfera iz državne kase je bilo i pred kraj nekoliko prethodnih godina, ali ne u ovako značajnom iznosu, s obzirom na to da su se kretali u rasponu od 30 do 110 miliona dinara.

  U Odeljenju za finansije procenjuju da će zaostale zarade i druge prinadležnosti dobiti oko 1.200 radnika – 550 samo u Gradskoj upravi. Ukupan iznos neto duga je oko 120 miliona dinara, dok će gotovo 75 miliona biti izdvojeno za poreze i doprinose.

  Izvor: Novosti

  Foto: www.gradleskovac.org

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE