Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS-u dodeljena povelja Društva matematičara Srbije

  Društvo matematičara Srbije dodelilo je kompaniji NIS povelju za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima Društva. NIS-u je povelja dodeljena na svečanoj akademiji održanoj u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije. Ovom prilikom uručene su i medalje pobednicima Srpske matematičke olimpijade.

  U ime NIS-a povelju je primio Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije.

  Želeo bih da se zahvalim u ime kompanije NIS, i u moje lično ime, za ovu nagradu i zahvalnicu koju smo dobili danas. Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ već više od deset godina podržava Društvo matematičara Srbije, a takođe i mlade talente i naučnike ove države. Smatramo da su znanje i obrazovanje naša misija kojom doprinosimo boljoj budućnosti Srbije. Kao naftna kompanija, kojoj su osnov prirodne nauke kao što su matematika, fizika i druge, nastojimo da razvijamo naše talente i na to gledamo kao na dugoročnu investiciju u znanje, u inovacije, ali i u privredu, rekao je Zalevski i poželeo takmičarima i njihovim profesorima još mnogo uspeha i novih pobeda.

  Prof.dr Miroslav Marić, predsednik Društva matematičara Srbije, zahvalio je partnerima na podršci koju dobijaju mladi matematičari:

  Jasno je da sve naše aktivnosti traže ozbiljne materijalne resurse, mnogo toga ne bismo mogli da ostvarimo da nema naših vernih partnera, državnih institucija, društveno odgovornih firmi i pojedinaca koji nas svesrdno iz godine u godinu podržavaju. Ovom prilikom želim da vam svima, u ime svih članova društva, izrazim duboku zahvalnost jer ste doprineli da mnoga takmičenja budu realizovana, medalje osvojene, a najlepša drugarstva sa letnjih i zimskih škola budu sklopljena na radost svih.

  Akademik Zoran Knežević, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, obratio se prisutnima i istakao dugogodišnju saradnju sa Društvom matematičara Srbije. Knežević je naveo da SANU i Društvo matematičara Srbije neguju bliske odnose, praktično od samog osnivanja, i izrazio uverenje da će Društvo matematičara Srbije nastaviti sa uspesima, dok će u Akademiji uvek imati dobronamernog i pouzdanog partnera.

  Kompanija NIS u okviru svog programa „Energija znanja“ od 2013. godine podržava Društvo matematičara Srbije

  Kroz saradnju sa Društvom, NIS podržava i održavanje Srpske matematičke olimpijade, kao i pripreme i učešće naših predstavnika na međunarodnim olimpijadama.

  U cilju popularizacije prirodnih nauka, kao i afirmacije mladih i talentovanih matematičara, kompanija NIS podržava i matematičke manifestacije i radionice koje organizuje Društvo matematičara Srbije, kao što je nedavno održana manifestacija „Maj mesec matematike“. Pored toga, NIS ulaže i u obrazovnu infrastrukturu. Uz podršku kompanije je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu otvoren kabinet za informatiku, koji se koristi za redovnu nastavu, kao i za pripreme učenika za međunarodna takmičenja.

  Povelju za dugogodišnju uspešnu saradnju i podršku aktivnostima Društva matematičara Srbije dobili su, između ostalih, i Ministarstvo prosvete Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije, Matematička gimnazija u Beogradu, Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i drugi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE