Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Kon priznao da smo zakasnili pa pozvao da volimo ZDRAVSTVENE RADNIKE

  Epidemiolog Predrag Kon pozvao je danas na maksimalnu podršku zdravstvenom sistemu Srbije, pre svega zdravstvenim radnicima.

  Kon je na svom Fejsbuk profilu uz citat u kojem se opisuje koliko se zdravstveni radnici žrtvuju za sve bolesnike napisao „Teško je, teško“ i pozvao sve da taj citat dele ako su zdravstveni radnici ili vole zdravstvene radnike.

  Poziv za podršku zdravstvenim radnicima, dr Kon je uputio je nakon sinoćnjeg priznanja da se “svakako zakasnilo” sa pooštravanjem mera za suzbijanje poslednjeg talasa epidemije korona virusa u Srbiji.

  Kon, koji je deo Krizbog štaba, rekao je da je medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije još od polovine oktobra predlagao uvođenje oštrijih mera.“Jasno je da se situacija ipak nije razumela dovoljno. Tu ne učestvuje samo medicinski deo, a postoji i krajnje ozbiljna argumentacija u vezi sa ekonomskim aspektom jer imate ogroman broj ljudi koji bi trebalo da potpuno budu izbačeni iz poslovnih mogućnosti rada. Kada se neke mere ne prihvate od celokupnog Kriznog štaba, to je jednostavno tako, svako nosi svoj deo odgovornosti”, rekao je Kon.

  Zdravstveni sistem Srbije nalazi se pod najtežim izazovima od kada je počela epidemija koronavirsa. Bolnice su pune, medicinara nema dovoljno a uslovi rada su u najmanju ruku veoma zahtevni.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nas danas očekuje svakako najteži dan u Srbiji od početka epidemije jer je jutros već bilo 47 umrlih.

  U Novom Sadu je danas proglašena vanredna situacija.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE