Dominacija azijskih gradova na listi najskupljih na svetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dominacija azijskih gradova na listi najskupljih na svetu

  Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a slede ga Hong Kong, Cirih, Tokio i Osaka, prema polugodišnjem istraživanju agencije Ekonomist intelidžens junit (EIU).

  Azijski gradovi su, u izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, zauzeli pet od prvih šest mesta, što se pripisuje jačanju japanskog jena.

  Na šestom mestu je Seul, a na sedmom mestu švajcarski grad, Ženeva. Pariz je na osmom mestu i najskuplji je grad u evrozoni i EU, a iza njega je jedini američki predstavnik, Njujork, dok je na desetom mestu Kopenhagen.

  Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

  Istraživanje je obuhvatilo 133 grada širom sveta, kao osnova za istraživanje je uzet Njujork, dok su poređenja troškova vršena u 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

  EIU ovu listu objavljuje svakih šest meseci, a podaci prikupljeni u ovom istraživanju namenjeni su za izračunavanje troškova života onih koji žele promeniti mesto stanovanja, kao i za poslovne putnike.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE