Doktorkino DA, MOŽDA NE policijskom času

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktorkino DA, MOŽDA NE policijskom času

  Doktorka Darija Kisić Tepavčević kaže da kratkoročno zatvaranje bez rigorozih kontrola nema nikakvog efekta, ističući da sa virusom korona nema kompromisa.

  “Ili moramo da se ujedinimo ili pobedimo, ili će ovo trajti unedogled. Znamo kako se prenosi i šta svako od nas može da učini da se ne zarazi”, rekla je i dodala da su mere protiv zaraze svima dosadile, jer je čovek socijalno biće.

  Na početku, pre malo manje od godinu dana retko ko je poznavao nekog ko je imao koronu, a sada svi imamo članove porodice koji su se zarazili ili smo i sami preležali virus, a nažalost poznajemo i mnoge koji su izgubili bitku sa ovom bolešću, rekla je ona gostujući na TV Vesti.

  Kaže da je zbunjujuće kada ljudi negiraju da ovaj virus postoji. Svako od nas zna šta treba da se uradi, da li je to zatvaranje, policijski čas, različite zemlje su to već pokušavale.

  Da li ste čuli nekog da se žali da neće moći da ide na posao ako se uvede policijski čas, ne, već samo da neće moći da izađu, rekla je Kisić Tepavčević.

  “Jako je teško napraviti balans, ali ako učimo na iskustvima drugih zemalja, na žalost moram da kažem da zaključavanja nisu dovela do efekta do kakvog se očekivalo u većini zemalja.”

  Zdravlje nema alternativu, rekla je, ali i istakla činjenicu da je lečenje svakog pacijenta jako skupo. “Niko se ne pita koliko košta jedan bolnički dan, koliko koštaju lekovi.”

  Kompletno zatvaranje na nedelju, dve, tri nije dovoljno ukoliko se ne poštuju apsolutno sve mere, niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata jednog doma, kaže Kisić Tepavčević.

  Na pitanje da li je za uvođenje polcijskog časa, kaže da ne može da se da odgovor da ili ne, ali “ono što može da potvrdi je da kratkoročno zatvaranje bez rigorozih kontrola nema nikakvog efekta”. Ja sam lično za poštovanje svih mera uz maksimalnu kontrolu, zaključila je doktorka.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE