Doktor Stevanović: KORONA u svakom trenutku može PODIVLJATI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktor Stevanović: KORONA u svakom trenutku može PODIVLJATI

  Prognoziranje o tome kako će se kretati tok epidemije više puta se nije uklapalo u ono što se do sada zna o drugim bolestima, pa se zbog toga u svakom trenutku može očekivati da korona podivlja, a najsvežiji dokaz je Indija, rekao je direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.

  On je rekao da je oprez i dalje potreban, te da virus neće nestati sam od sebe.

  “Ja kao infektolog sam školovan da uvek očekujem najgori scenario. Ako se spremimo za njega sve drugo što se bude desilo lako ćemo da prebrodimo.”

  Ova bolest nije pobeđena, družićemo se mi sa njom još dugo i u svakom trenutku možemo očekivati da podivlja i da opet budemo u problemu, najsvežiji dokaz nam je Indija, poručio je Stevanović.

  Na pitanje kako vidi masovnu imunizaciju u Srbiji i odziv građana, Stevanović ističe da o značaju vakcina mora mnogo više da se govori, te ukazuje na to da su vakcine spasile najviše života u svetskoj istoriji.

  Vakcine su proizvod medicinske nauke koji je spasio najveći broj života u istoriji, one su nam pomogle da pobedimo bolesti i da mnoge od njih stavimo pod kontrolu. Nadam se da će to učiniti i sa kovidom, rekao je Stevanović.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE