Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ziđin

  Dogovor sindikata i Ziđina oko kolektivnog ugovora

  Predstavnici reprezentativnih sindikata kompanije Ziđin koper u rudniku bakra i plemenitih metala u Boru postigli su dogovor sa menadžmentom te firme o novom kolektivnom ugovoru, izjavio je predsednik granskog Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ Časlav Garić.

  On je za agenciju Beta rekao da je cena radnog sata povećana sa 177 dinara na 192 dinara.

  „Postignuto je kompromisno rešenje, radni sat je povećan, a isplata 4.000 dinara ulazi u osnovnu zaradu. Zarade sa nižim koeficijentom biće povećane za 15 odsto, a sa višim koeficijentom procenat povećanja će biti nešto niži od 15 odsto“, rekao je Garić.

  Dodao je da će Kolektivni ugovor između reprezentativnih sindikata i poslodavca biti potpisan u sredu.

  Povećanje zarada, prema njegovim rečima, biće ugrađeno u januarske iznose za ovu godinu. On je rekao da je postignut dogovor i oko dužine trajanja godišnjeg odmora.

  „Sindikati su zadovoljni okončanjem pregovora posle više protesta zbog samovoljnog donošenja pravilnika o radu koji je prethodio početku pregovora“, rekao je Garić.

  Kompanija Ziđin koper Srbija posluje u sastavu Ziđin majning grupe, a osnovana je u decembru 2018. godine kada je sa Vladom Srbije potpisala ugovor o kupovini 63 odsto kapitala u rudniku bakra RTB Bor.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE