Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doček u „Srpskoj Atini“: Umesto vatrometa svetlosni efekti

  Nakon informacije da za Novu godinu u Novom Sadu neće biti vatrometa, stigla je potvrda da će zato biti specijalnih efekata.

  To su naveli u Evropskoj prestonici kulture (EPK), dodajući da „Doček iznova postavlja nove standarde“.

  „Uz svetlosne instalacije na Tesla – svetlosnoj galeriji i svetlosnim specijalnim efektima i materijalima koji su biorazgradivi i ovogodišnji Doček će opravdati svoj evropski imidž grada kulture“, saopštili su u EPK.

  Podsetimo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je za 021.rs izjavio da Novi Sad neće imati novogodišnji vatromet ni 31. decembra, ni 13. januara.

  On se oglasio povodom predloga Građanskog pokreta Bravo i Udruženja za zaštitu životinja SPANS da Novi Sad dva i po miliona dinara planiranih za ovaj trošak prebaci za potrebe napuštenih životinja.

  Đurić nije objasnio da li će novac koji je opredeljen za vatromet biti preusmeren, ponavljajući da vatrometa nema.

  On je dodatno objasnio da će umesto vatrometa biti specijalnih efekata, ne navodeći detalje.

  „Srpska Atina bila je prvi grad u državi koji je za Srpsku novu godinu, 13. januara 2017. godine, kada je održan prvi Doček, ukinuo tradicionalni vatromet. Po dobijanju još jednog prestižnog priznanja, Unesko kreativni grad u kategoriji novih i digitalnih medija, Novi Sad se opredelio i da 31. decembra 2023. ponoć dočeka sa specijalnim efektima, a ne vatrometom“, naveo je Đurić.

  Tender EPK za kupovinu vatrometa u vrednosti od dva i po miliona dinara, još uvek nije završen ili obustaljen, iako je rok za dostavljanje ponuda bio 27. novembra.

  Inicijativa da se Novi Sad nađe među gradovima koji su otkazali vatromet i novac preusmerili za nezbrinute životinje pokrenuta je na društvenim mrežama još prošle godine i nedavno su zvanične zahteve Gradu poslale dve organizacije, međutim, pozitivnih reakcija nije bilo.

  Jedino što je bilo jeste odgovor koji je dobio SPANS od EPK, gde su im odgovorili da program realizuju na osnovu mišljenja javnosti, što se samo moglo tumačiti da zato imaju i nabavku vatrometa, jer to javnost želi.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE