Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do kraja godine počinju TRI VELIKE gradnje u Beogradu

  Glavni gradski urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je da će do kraja godine početi izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka, prenosi Beoinfo.

  On je za TV Super sat kazao da je period pandemije koronavirusa iskorišćen da se pripreme projekti za izgradnju metroa kao najveće graditeljske intervencije u zadnjih nekoliko decenija, kao i Linijskog parka, za koji je naveo da će „u značajnoj meri promeniti karakter jednog velikog dela grada“.

  „Duboko se ušlo u pripreme za izgradnju mosta preko Ade Huje i novog savskog mosta, koji treba tunelom od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana da spoji savsku i dunavsku obalu“, najavio je Stojčić.

  Takođe je najavio i urbanizaciju „Mitićeve rupe“ na Slaviji, uz napomenu da će za taj projekat biti raspisan javni arhitektonski konkurs, uz zadržavanje parka na jednoj polovini parcele.

  Urbanista je dodao i da da prostor preko puta „Beograda na vodi“ u Bloku 18 „vapi za urbanizacijom“, koja će početi kada se reše pravno-imovinski sporovi.

  Ove godine će se, prema Stojčićevim rečima, početi i sa izgradnjom javne garaže u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici.

  „Očekuje i početak izgradnje Nacionalnog stadiona kao i svih pratećih sadržaja, ali i jednog broja fakulteta i kampusa za studente i profesore, kao i nastavak izgradnje škola i vrtića“, naveo je Stojčić.

  Najavio je i da će se Istorijski muzej Srbije uskoro useliti staru zgradu železničke stanice na rekosntruisanom Savskom trgu, kao i završetak dela trga iza te zgrade sa budućom metro stanicom.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE