Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Dnevno-politička hajka“: PIO Fond DEMANTUJE navode o korupciji

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je saopštio da su netačni navodi Saveta za borbu protiv korupciji o raspolaganju i upravljanju imovinom koja je u zajedničkom vlasništvu Fonda i Republike Srbije.

  Savet je prošle sedmice Vladi Srbije dostavio izveštaj u kojem se navodi da postoji sumnja da ima elemenata sistemske organizovane korupcije u raspolaganju imovinom Fonda PIO, posebno u prodaji objekata specijalnih bolnica za rehabilitaciju.

  Fond PIO je istakao da je u raspolaganju i upravljanju imovinom u svemu postupao zakonito i ispravno.

  „Radimo isključivo u skladu sa zakonima i u interesu građana i države i ograđujemo se od napada koji su isključivo u funkciji dnevno-političkih interesa“, navedeno je u saopštenju Fonda.

  Naglašeno je da „u upravljanju imovinom ni na koji način nije učinjena šteta Fondu, niti Republici Srbiji, već je samo očuvana i uvećana imovina Fonda“.

  Fond tvrdi da nepokretnosti centara za rehablizaciju, koje su bile vlasništvo Fonda a koje su po proceni Saveta za borbu protiv korupcije prodate po nekoliko puta nižoj ceni od tržišne, „više godina ili uopšte nisu bile u funkciji zdravstvene delatnosti“.

  „Кuršumlijska banja nije funkcionisala duže od 15 godina i potpuno je devastirana, a za Vranjsku banju, u kojoj je Fond suvlasnik sa Republikom Srbijom, vlasnici su dobili izvršno rešenje o rušenju objekta, s obzirom na to da je bila ugrožena statička stabilnost nikada dovršenog objekta u koji je poslednji put ulagano 1988. godine i kao takav predstavljao je opasnost za bezbednost i zdravlje ljudi“, naveo je Fond.

  Kako je objašnjeno, „obe nepokretnosti otuđene su u postupku zajedničke prodaje sa Republikom Srbijom, koju u tim postupcima zastupala Republička direkcija za imovinu“.

  Fond tvrdi i da su postupci prodaje tih nepokretnosti bili u celini transparentni, u skladu sa važećim propisima, a uslovi i procedure postupka u svim fazama dostupni javnosti.

  Procenu tržišne vrednosti nepokrentnosti Kuršumlijske i Vranjske banje uradili su Gradski zavod za veštačenje i Poreska uprava, naveo je Fond i dodao da će sva dokumentacija o upravljanju njegovom imovinom i prodaji dve banje biti dostupna Državnoj revizorskoj instituciji u postupku kontrole.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE