Direktorka zagrebačke klinike POJASNILA svoju izjavu o koronavirusu u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka zagrebačke klinike POJASNILA svoju izjavu o koronavirusu u Srbiji

  Dr Alemka Markotić direktorka zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” izazvala je pravu pometnju u medijima i društveni mrežama u Srbiji.

  Ona je da podsetimo za Dnevni avaz, izjavila „da se sve zemlje u regionu drže veoma dobro, osim Srbije“, a tu svoju izjavu sada je pojasnija za portal Nova.rs.

  “Ono što sam izjavila za jedan štampani i internet medij jeste: ‘Sve zemlje u regiji, s izuzetkom Srbije, drže se dosta dobro u borbi protiv koronavirusa. I u Srbiji će situacija oko virusa brzo doći pod kontrolu’”, kaže dr Markotić za i dodaje da je njen stav bio “većinom afirmativan”.

  “Ono što sam navedenim mislila jeste da na milion stanovnika Srbija ima značajno veći broj obolelih u odnosu na zemlje u okruženju (npr. Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora), s izuzetkom Austrije koja ima gotovo duplo više obolelih na milion stanovnika od Srbije”, kaže dr Markotić.

  “Ono što je u Srbiji u tom kontekstu dobro je da je u grupi od četiri zemlje s najmanje umrlih na milion stanovnika – Srbija i Bosna i Hercegovina po 19, Hrvatska 15, Crna Gora 11”, podvlači ona.

  Dr Alemka Markotić kaže da misli da Srbija ima izvrsne doktore.

  “Iznimno cenim napore vaših epidemiologa, posebno koleginicu Kisić Tepavčević, kao i kolega infektologa”, kaže direktorka zagrebačke Klinike za infektivne bolesti za Nova.rs i dodaje da ne želi da upoređuje mere i rezultate koje su imale Srbija i Hrvatska, jer, kako kaže, “rezultate ćemo svi ocjenjivati na kraju epidemije”.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE