Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka u Fejsbuku ima ljubavni savet za žene

  Šeril Sandberg (Sheryl Sandberg) direktorka operacija i proizvodnje u Fejsbuku (Facebook) napisala je pre četiri godine knjigu pod nazivom “Lean in”, i obznanila svetu jednu potpuno novu poslovnu strategiju koja pomaže ženama da postignu uspeh.

  Sandberg veruje da žene moraju više da se uključuju u poslovni svet: da budu upornije, da pokazuju samopouzdanje, i da bukvalno “sednu za sto” sa muškarcima, kako bi se i fizički uključile u ceo poslovni proces.

  Ona smatra da žene lako odustaju od svojih karijera, da se povlače i „sklanjaju“. U jednom drugom intervjuu to je potkrepila ličnim primerom. Kada je prvi put dobila unapređenje dok je radila za “Gugl” (Google), pitali su je da li bi htela da to bude i na sajtu kompanije, odbila je, kao i još jedna žena, a svi muškarci su pristali. Zato su njoj i toj drugoj ženi rekli sledeće: “Posledica toga što sve žene odbijaju a muškarci pristaju da budu na sajtu jeste da se čini da unapređujemo samo muškarce, zato ćemo vas sve staviti na sajt.

  U skorijem intervjuu, za “Financial Times”, Sandberg je sugerisala da bi žene trebalo to isto da primenjuju i na svoje ljubavne veze. Kada ju je novinar upitao šta bi žena trebalo da traži u vezi, imala je briljantan odgovor:

  “Muškarce koji žele ravnopravne odnose. Muškarce koji žele da podrže vašu karijeru.”

  Novinar je bio znatiželjan da sazna kako pronaći ovakve muškarce, one koje je Sandberg nazvala “dobrim momcima,” a direktorka je imala da ponudi kratko ali efikasno parče mudrosti: Pitajte ih.

  Jednostavno budite otvoreni, i pitajte da li žele ravnopravne veze i da li bi vas podržali u vašoj karijeri. Možda vam ovo zvuči suviše ozbiljno ali Šeril smatra da “ako se uvrede na takvo pitanje, onda vam nisu ni potrebni.”

  Evo šta je još posavetovala:

  “Možete da se zabavljate sa kim god želite, ali trebalo bi da se udate za štrebere ili dobre momke.”

  Kada ju je novinar upitao da li se zabavljala sa lošim momcima, odgovorila je: “Malo.”

  [preporucene_vesti ids=“255427″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE