Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Telekoma najavio 5G, duple dividende i 30 poslovnica u Nemačkoj

  Generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Vladimir Lučić, najavio je danas da će Telekom Srbija 29. novembra isplatiti 4,16 milijardi dinara dividendi akcionarima, što je duplo više nego prošle godine.

  On je za TV prva rekao da Telekom Srbija, gotovo iz meseca u mesec uspostavlja partnerstva sa globalnim liderima poput Juronjuza, Premijer lige i – Vodafona.

  Šta donosi partnerstvo sa Vodofonom?

  „Kada pričamo o Vodafonu, osim što je jedna od najvećih britanskih i svetskih kompanija, ona je najveći operater u Evropi i ima najviše servisa koji funcionišu preko 5G mreže. Drago nam je što smo ušli u strateško partnerstvo sa tom kompanijom, trajalo je to više meseci“, rekao je Lučić.

  Kako dodaje, to će dosta doprineti korisnicima, a partnerstvo će se odvijati u okviru dva segmenta.

  „Prvi segment je brza implementacija digitalnih servisa, gde će nam Vodafon svojim iskustvom preneti kako da se organizujemo, a što je naročito bitno imajući u vidu da će se sledeće godine krenuti sa razvojem 5G tehnologije. Drugi segment je segment nabavki, jer mi, kao i svi mali operateri, imamo malu pregovaračku snagu na globalnoj sceni, a sa Vodafonom dobijamo globalnu snagu“, pojašnjava prvi čovek kompanije.

  Sve to, ističe – daće Telekomu prostora za dodatno širenje.

  Otvaranje poslovnica i u Švajcarskoj i Nemačkoj

  Najavio je da će 16. novembra biti otvorena prva poslovnica u centru Skoplja.

  “Nakon toga slede Nemačka i Švajcarska, koje planiramo za prvi kvartal sledeće godine. U planu je 30 poslovnica u Nemačkoj“, najavio je Lučić.

  Izvor: TV Prva

  Foto: Prinscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE