Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Petnice dobio nagradu za izuzetnost Hemofarm fondacije

  Povodom 25 godina postojanja i uspešnog rada, jedna od najdugovečnijih fondacija u Srbiji – Hemofarm fondacija ustanovila je nagradu za izuzetnost koju će, počev od ove,  jednom godišnje dodeljivati pojedincima, institucijama ili organizacijama. Prvi dobitnik ove nagrade je Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice „Petnica“, kome je nagradu uručio generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

  Kako se navodi u obrazloženju odluke, Vigor Majić zajedno sa velikim timom bivših i sadašnjih naučnika tokom više od dve decenije razvio autentičan model izvanškolskog obrazovanja, uspevajući da zadrži visok nivo kvaliteta i širok uticaj na čitave generacije mladih ljudi, ali i na stotine nastavnika.

  „Ova nagrada je izuzetno priznanje i drago mi je što dolazi iz industrije. Čestitam Fondaciji na istrajnosti i trudu svih ovih godina. Oni su dobar primer i podsticaj drugima kako bi se kultura donacija raširila za bolju budućnost Srbije“, rekao je Vigor Majić nakon preuzete nagrade.

  Nagradu za izuzetnost Hemofarm fondacije, uz statuu u obliku ždrala – rad umetnika Aleksandra Vaca – čini i novčani deo u protivvrednosti od 10 hiljada evra koje bi dobitnici trebalo da usmere u dalji razvoj projekata i ideja.

   „Nagrada Hemofarm fondacije kruna je našeg četvrt veka dugog rada na stvaranju boljih uslova u društvu i predstavlja način da se odužimo zajednici u kojoj radimo. Statua u obliku ždrala, kao simbola istrajnosti i dugovečnosti, spaja sve naše ideje u jedno: unapređenje čitavog društva kroz podizanje kvaliteta života, podsticanje lične odgovornosti za sopstveno zdravlje i solidarnost sa drugima. Vigoru čestitam i želim puno uspeha u razvoju daljih projekata u „Petnici“, rasadniku mladih talentovanih naučnika i naučno-istraživačkom brendu Srbije koji je već prepoznat u svetu“, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

  Hemofarm Fondacija je za 25 godina postojanja realizovala čak 2.000 aktivnosti u vrednosti od 12 miliona evra. Pomogla je brojne zdravstvene ustanove u Srbiji doniranjem medicinskih aparata i opreme, a sprovela je na stotine projekata u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine i sporta. Za svoj rad i društvenu angažovanost, Hemofarm fondacija u prethodnih četvrt veka dobila je brojna priznanja, a samo u poslednje tri godine godina osvojila je 10 nagrada.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Hemofarm

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE