Dijalog koji uspeva: Srpski proizvođači na prištinskom prehrambenom sajmu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dijalog koji uspeva: Srpski proizvođači na prištinskom prehrambenom sajmu

  Na Međjunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambenih proizvoda u Prištini, prvi put je ove godine učestvovalo više od 50 firmi iz centralne Srbije, a osim dobrog prijema kod lokalnih privrednika veliki broj kompanija je uspeo i da postigne dogovor za plasiranje svojih proizvoda na kosovsko tržište, izjavio je danas šef kancelarije Privredne komore Srbije u Vranju Branislav Popović.

  Popović je rekao da su kompanije iz Srbije dobile centralno mesto na poljoprivrednom sajmu u Prištini, kao i da tokom trajanja sajma, od 27.do 30. septembra niko od privrednika nije imao bilo kakvih problema.

  “Ovo je prvi put da privrednici iz Srbije organizovano učestvuju na poljoprivrednom sajmu u Prištini, a organizatori su bile poljoprivredne komore Srbije i Kosova. Sajam je bio jako dobro posećen od strane privrednika, a srpske firme su imale mesto na najboljem i najpreglednijem mestu, na centralnom delu sajma”, kazao je Popović.

  Na sajmu u Prištini svoje proizvode prikazale su sve značajnije i veće firme iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije iz Srbije, uz prisustvo i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

  “Na Kosovu su tradicionalno naši proizvodi vrlo traženi, a od firmi sa juga Srbije što se tiče plasiranja svojih proizvoda na Kosovu dominantna je fabrika crepova i cigli “Mladost” iz Leskovca, fabrika stočne hrane “Nutriko” iz Vranja, kao i preduzeće za proizvodnju čarapa “Aniteks” iz Bosilegrada”, rekao je Popović.

  Svoje proizvode, kako je dodao, na poljoprivrednom sajmu u Prištini predstavila je i bujanovačka “Bi-voda”, čiji su predstavnici uspeli i da postignu dogovor sa velikim distributivnim lancem na Kosovu, preko koga će na to tržište ubuduće plasirati svoje proizvode.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE