"Delta" sve bliže "Sava centru"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Delta” sve bliže “Sava centru”

  Kompanija “Delta holding” pobedila je u prvoj fazi tendera za javno-privatno partnerstvo za upravljanje “Sava centrom”.

  List “Politika” navodi da je ta kompanija bila jedina zainteresovana i prijavljena i da je kao kvalifikovani partner izborila učešće u drugoj fazi postupka koji će je dovesti do 49 odsto vlasništva nad kongresnim centrom i ortakluka sa Gradom.

  “Svi dalji koraci u postupku zavise od procedure koju vodi grad i koju ćemo mi u potpunosti poštovati. Sarađivaćemo sa njima i otpočeti renoviranje u što kraćem roku da ‘Sava centru’ vratimo sjaj koji zaslužuje”, rekli su u kompaniji “Delta holding”.

  Kako se navodi, kompanija ima rok do 20. juna da dostavi ponudu sa pratećom dokumentacijom u kojoj će navesti koliko novca planiraju da ulože, izneti biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

  Nakon toga Grad ima mesec dana da donese odluku da li će mu “Delta holding” postati partner sa kojim će potpisati ugovor o osnivanju zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom.

  List navodi i da tender predviđa ulaganje 12,5 miliona evra, ali da je kompanija spremna da ponudi 30.

  Iz kompanije poručuju da su stručnjaci iz SAD procenili da je za renoviranje i modernizaciju “Sava centra” potrebno skoro 30 miliona evra, kao i da će poštovati reč stručnjaka kako bi “Centar” postao “primarni izbor prilikom biranja mesta za održavanje kongresa u ovom delu Evrope”.

  Kako se navodi, najveći zahtevi biće na tehničkoj modernizaciji i nabavci novog mobilijara i nameštaja, dok će zdanje zadržati svoj trenutni oblik.

  Izvor: Politika/agencije

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE