Dejvid Rasel, vizuelni umetnik koji stoji iza najvećih američkih ostvarenja, uskoro u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dejvid Rasel, vizuelni umetnik koji stoji iza najvećih američkih ostvarenja, uskoro u Beogradu

  Američki vizuelni umetnik i ilustrator Dejvid Rasel, jedan od najangažovanijih storibord umetnika današnjice, posetiće Beograd od 20. do 24. septembra. Tokom posete Dejvid će održati svoj čuveni master-klas namenjen profesionalcima i studentima umetničkih fakulteta pod nazivom Režija pre snimanja (Direct Before You Shoot). Kroz angažovanje na polju storiborda Dejvid je poslednjih 35 godina, u saradnji sa režiserima kao što su Džordža Lukas, Stiven Spilberg, Pitera Vir i Robert Zemekis radio na kreiranju nekih od najvećih filmskih ostvarenja.

  Zahvaljujući Kulturnom centru KALEIDOSKOP, kreatoru veb magazina Kaleidoskop-media, master-klas će biti održan 22. i 23. septembra u Kulturnom centru REX. Dvodnevno predavanje je namenjeno profesionalcima iz oblasti filma, televizije, video produkcije, video igara i marketinga, ali i studentima umetničkih fakulteta. Učesnici će moći da iz prve ruke upoznaju tehnike i veštine storiborda i otkriju njegovu praktičnu primenu u nastajanju igara, filmskih i video projekata, kao i mogućnosti uštede budžeta i lakšeg plasiranja i prezentovanja budućeg filma, igre ili reklame.

  Kompanija NORDEUS, partner KC KALEIDOSKOP u realizaciji ovog događaja omogućila je besplatno učešće studentima završnih godina umetničkih fakulteta. Njihov kreativni tim obaviće selekciju, a svi zainteresovani studenti mogu poslati svoje prijave do 14. septembra. Sve informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na veb stranici kaleidoskop-media.com.

  Tokom boravka u Beogradu Dejvid Rasel će posetiti i našu najuspešniju kompaniju u gejming industriji NORDEUS, gde će za njihove zaposlene 21. septembra održati specijalizovano predavanje.

  Master-klas Dejvida Rasela u Beogradu ekskluzivan je događaj ne samo u Srbiji i regionu već i u Evropi jer je do sada organizovan samo u Norveškoj i Holandiji i to kao webinar, dakle bez prisustva umetnika. Za događaj vlada veliko interesovanje stručne javnosti, pa pozivamo zainteresovane da što pre prijave svoje učešće.

  Dejvid Rasel od svog prvog angažmana na filmu Star Wars 6: Povratak Džedaja, preko Betmena, Terminatora 2, Boje purpura, X-Mena i Mulen Ruža, igara kao što su The Avengers, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, Hitman do filmskog serijala Letopisi Narnije i najnovijeg nastavka Pirata sa Kariba, ispisuje stranice istorije umetnosti storiborda kao ključnog kreativnog procesa u nastanku filmskih, televizijskih ili digitalnih ostvarenja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE