Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danica Vučenić prelazi na N1

  Novinarka Danica Vučenić, autorka brojnih kultnih televizijskih emisija, najnovije je pojačanje informativne televizije N1.

  Ona će od septembra voditi novu dnevnu emisiju, u kojoj će kroz formu intervjua, po kojoj je poznata široj javnosti u Srbiji, sa svojim gostima analizirati aktuelne dnevno-političke događaje.

  News direktor N1 televizije Igor Božić navodi da se Danica Vučenić pridružuje redakciji sastavljenoj od vrhunskih profesionalaca koji skoro sedam godina, uprkos mnogobrojnim pritiscima, pripremaju informativni program kome gledaoci veruju.

  „Malo je novinara u Srbiji koji, pored svih pritisaka na lični i profesionalni integritet, nisu odustali, a naročito je malo novinara koji tokom cele karijere isključivo tragaju za istinom kolika god da je cena. Retki su novinari u Srbiji koji hrabro traže odgovore, bez obzira na to kolika je moć onoga koga intervjuišete. Zato će dolazak Danice Vučenić doneti novu energiju i ogromno iskustvo u našoj misiji da objektivno informišemo javnost“, ističe Božić.

  Danica Vučenić diplomirala je na odseku za novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ima više od 30 godina profesionalnog novinarskog iskustva. Najveći deo svoje novinarske karijere provela je u RTV B92, gde je više godina bila autor emisije “Kažiprst”.

  Novinarstvom je počela da se bavi tokom studija, kao saradnica na Drugom programu Radio Beograda. Nekoliko godina je bila dopisnik Radio Free Europe iz Beograda. U vojvođanskom javnom servisu RTV Vojvodina vodila je emisiju “Jedan na jedan”.

  Autorka je nekoliko dokumentarnih filmova i dobitnica brojnih nagrada. Poslednjih godina radila je TV emisiju, u produkciji Agencije Fonet “Kvaka 23” i podkast “U mikrofon” portala Istinomer.

  Izvor: N1

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE