Danas se obeležava Svetski dan spavanja, a evo šta je TEŠKI JORGAN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas se obeležava Svetski dan spavanja, a evo šta je TEŠKI JORGAN

  Da li znate šta je teški jorgan? Otkrivamo u čemu je njegova tajna i zašto ga stručnjaci proglašavaju revolucionarnim proizvodom.

  Od trenutka kada se pojavio na tržištu, teški jorgan izazvao je revoluciju u spavanju, a ugledni  časopis Time proglasio ga je jednim od najboljih izuma. Težak i do petnaestak kilograma,  ovaj jorgan mnogima pomaže da lakše utonu u san i kvalitetnije spavaju. U čemu je njegova tajna?

  DOKAZANI TERAPEUTSKI EFEKAT

  Teški jorgani svojom težinom stvaraju prijatan i ravnomeran dubinski pritisak po celom telu, tzv. „Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS) koji na organizam deluje opuštajuće, poput  toplog i čvrstog zagrljaja. Brojna istraživanja su potvrdila da DTPS dovodi do povećanog oslobađanja serotonina i melatonina, hormona koji deluju smirujuće, kao i da podstiče opadanje nivoa stresa kroz smanjeno lučenje kortizola, hormona stresa usled kojeg srce jače kuca.

  Teški Jorgan JYSK

  Naime, dubinski pritisak doprinosi smanjenju broja otkucaja srca, nakon čega dolazi do osećaja smirenosti i udobnosti, neophodnih za kvalitetan san. Teški jorgan smanjuje i mogućnost kretanja u snu, pa će oni sa sindromom nemirnih nogu sigurno mirnije spavati. Bez obzira na to da li imate poteškoće da zaspite, retko imate kvalitetan san ili ste jednostavno imali stresan dan i želite da se opustite, teški jorgan će doprineti odmoru koji će vam obezbediti dovoljno energije i bolje raspoloženje. Danski maloprodajni lanac JYSK u svom asortimanu nudi sve vrste jorgana, jastuka i dušeka za kvalitetan san i zasluženi odmor, a među njima i ovu posebnu vrstu jorgana.

  PUNJENJE OD STAKLENIH BISERA

  Prosečan čovek trećinu života prespava, a osim funkcije odmaranja tela, san ima i bitnu ulogu u normalnom funkcionisanju celog organizma. Zato je izuzetno važno preduzeti korake koji će omogućiti kvalitetan i miran san, a zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, teški jorgan može postati vaš glavni saveznik na ovom putu.

  Teški Jorgan JYSK

  Naime, fleksibilna konstrukcija teškog jorgana doprinosi opuštanju i boljem snu, a sam jorgan je težak usled džepova popunjenih malim staklenim biserima. Staklene kuglice „dišu“ i osiguravaju prozračnost, a njihova težina omogućava prilagođavanje jorgana telu. Mekana navlaka pruža posebnu udobnost i toplinu, a pored toga, ovaj jorgan je veoma jednostavan za održavanje – dovoljno ga je redovno protresti i provetriti.

  Moguće je da će zbog veće težine jorgana pokrivanje na početku biti neobično, pa je savet da se korišćenje postepeno produžuje tokom prvih mesec dana upotrebe. Takođe, preporuka je i da se osobe slabijeg plućnog ili mišićnog kapaciteta pre upotrebe teškog jorgana posavetuju sa svojim lekarom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JYSK Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE