Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas je Parada ponosa u Beogradu: Pojačano prisustvo policije

  Saobraćaj na glavnim gradskim ulicama Beograda, u kojim se danas održava Parada ponosa, slabog je intenziteta a vidljivo je pojačano prisustvo policije. Pojačano je prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije.

  Na beogradskim ulicama, koje još nisu zatvorene, je mali broj građana, što je i uobičajeno nedeljom ujutro, posebno kad je kao jutros oblačno i povremeno kišovito.

  Ovogodišnja Parada ponosa održava se pod sloganom „Za promenu“.

  Parada će početi u podne u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga, Ulicom kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom ulicom do Trga Republike.

  Paradu će otvoriti kuma Prajda pevačica Jelena Karleuša.

  Učestvovaće, kako je najavljeno, premijerka Srbije Ana Brnabić, nekoliko ministara, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, kao i predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

  Ulice kojima će se kretati učesnici Parade ponosa zatvorene su od 8 časova, a policija ih je ogradila betonskim barikadama.

  Time je stvorena „bezbedna zona“ u koju će ulaz kontrolisati policija i u koju će ulaz biti dozvoljen od 11 časova na četiri mesta: Slavija (ugao Kralja Milana i Kralja Milutina), Zeleni venac (Prizrenska ulica), Vračar (ugao Resavske i Krunske) i centar (ugao Nemanjine i Svetozara Markovića).

  Očekuje se da pomenute ulice budu zatvorene do kraja manifestacije, odnosno do 15 sati.

  Sekretarijat za javni prevoz istovremeno je izdao saopštenje u kojem piše da će „u zavisnosti od situacije na terenu autobusi saobraćati izmenjenim ili skraćenim trasama, da će na trolejbuskim linijama saobraćati autobusi izmenjenim trasama, te da će promene pretrpeti i tramvaji“, prenosi „Blic“.

  Svi trolejbusi će ostati u garažama, a linije 19 i 28 privremeno će biti potpuno ukinute.

  Autobusi će saobraćati umesto trola na linijama 21, 22 i 29 i to od perifernih terminusa do Slavije (trole nemaju gde da se okrenu zbog radova), a biće uvedena autobuska linija 40A, umesto trola na linijama 40 i 41 i saobraćaće od Banjice do Zvezdare.

  Sve tramvajske linije koje presecaju Ulicu kralja Milana i voze do Tašmajdana (linije 2, 3, 7, 9, 12) biće skraćene. Autobuske linije koje prolaze ovim potezom – linije 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31, 37, 39, 44, 52, 53, 56, 58… takođe će biti skraćene ili će voziti znatno izmenjenim trasama.

  Parade ponosa u Beogradu su poslednje tri godine protekle bez bilo kakvih incidenata.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE