Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dali državi dovoljno vremena: Prajd 2023. zakazan godinu dana unapred

  Beogradski Prajd zakazan je za 9. septemar 2023. godine, a organizatori su poručili da ga prijavljuju skoro godinu dana ranije kako bi državni organi imali dovoljno vremena da obave sve pripreme.

  Kako navode, zahtevi Beograd prajda ostaju isti još od 2017. godine.

  „Podrazumevaju usvajanje Zakona o istopolnim partnerstvima, Zakona o rodnom identitetu, javnu osudu vlasti za govor mržnje i nasilje koje je usmereno ka LGBTI+ zajednici, edukaciju mladih o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu, rehabilitaciju svih građana Srbije koji su pre 1994. godine bili sudski i na druge načine progonjeni zbog svoje seksualne orijentacije“, navedeno je u saopštenju organizatora.

  Beograd prajd zahteva od policije i tužilaštva da bez odlaganja pronađu i procesuiraju sve one koji su bili nasilni prema učesnicima ovogodišnjeg Evroprajda i da time jasno pokažu da država ima volje i snage da se obračuna sa nasilnicima i garantuje bezbednost svima.

  Kako je u saopštenju navedeno, ovogodišnja zabrana šetnje Evroprajda koju je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, bila je neprihvatljiva i od Ustavnog suda očekuju da zabranu proglasi neustavnom.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE