Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Da se Nemačka ne zamara“: Dodik sam sebi uvodi sankcije

  Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da će sam sebi „uvesti sankcije“ kada je u pitanju Nemačka.

  Ova izjava dolazi u jeku sve glasnijih najava o novim sankacijama koje evropske zemlje spremaju za Dodika.

  „Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Nemačkoj, niti planiram ići tamo. Nemačka svojom politikom zastrašivanja neće promeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspešna zemlja“, napisao je Dodik na Tviteru.

  Pre nekoliko dana poslanici Bundestaga usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine, a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom „Podrška BiH na putu ka boljoj budućnosti“, a Milorad Dodik i Dragan Čović su označeni kao glavni krivci za trenutnu situaciju u BiH.

  „Političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana državnog Predsedništva, i Dragana Čovića, predsednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj da unište Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva. To je neprihvatljivo i zahteva odlučan, čvrst otpor Evropske unije, njenih država članica i međunarodne zajednice“, navedeno je.

  Dodik se već nalazi na američkoj i britanskoj listi sankcionisanih osoba, a od evropske ga deli samo neusaglašen stav svih članica EU.

  Izvor: Klix

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE