Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da ne brinete: Biće jarbola na Ušću, koštaće više od dva mil. EUR

  Planom javnih nabavki Sekretarijata za investicije Grada Beograda do kraja godine predviđeno je raspisivanje tendera za izradu tehničke dokumentacije, postavljanje jarbola i uređenje platoa u Parku Ušće.

  Isti plan predviđa sanaciju i adaptaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izradu urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju sportskog kompleksa na Vračaru, kao i dokumentacije za dogradnju kompleksa Kalenić pijace, piše eKapija.

  Kako se u planu navodi, vrednost radova za postavljanje jarbola na Ušću procenjena je na 262,2 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta za stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova opredeljeno šest miliona dinara. Za tehnički pregled radova izdvojen je još milion.

  Tender za izgradnju jarbola najavljivan i za kraj 2019. godine, kada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio da će visina jarbola biti 80 metara.

  Radovi na adaptaciju JDP su procenjeni na 76,42 miliona dinara. Za stručni nadzor nad radovima izdvojeno je dva miliona dinara, a za tehnički pregled još 500.000. Ova rekonstrukcija najavljena je i u septembru.

  U narednom periodu u planu je i izgradnja novog sportskog kompleksa na Vračaru, a vrednost izrade urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije procenjena je na 30 miliona dinara. Za tehničku kontrolu opredeljeno je još tri miliona.

  Do kraja godine, trebalo bi da bude raspisan i tender za projektante Kalenić pijace, za koju je predviđeno natkrivanje i dogradnja kompleksa. Ova nabavka procenjena je na 50 miliona, a tehnička kontrola na još četiri miliona dinara.

  Gradski urbanista Marko Stojčić najavio je ranije da se rekonstrukcija Kalenić pijace može očekivati početkom sledeće godine.

  Izvor: Danas, eKapija

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE