Da li znate dovoljno o proizvodima koje kupujete?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li znate dovoljno o proizvodima koje kupujete?

  Odluku o kupovini namirnica koje su svakog dana na našoj trpezi uglavnom donosimo na osnovu ustaljenih potrošačkih navika, budžeta kojim raspolažemo, kao i poverenja koje imamo u određeni robni brend. Međutim, koliko često obraćamo pažnju na poreklo hrane i čime su hranjene životinje kada kupujemo jaja, mleko, meso?  

  Da li ste znali da ukoliko su proizvodi dobijeni od životinja koje su hranjene genetski modifikovanom stočnom hranom, nigde u svetu, a ni kod nas, takvi proizvodi se ne označavaju kao genetski modifikovani-GM? U Evropi je zastupljeno više od 85% mesa, mleka, jaja i drugih proizvoda, dobijenih od životinja koje se svakodnevno hrane genetski modifikovanom stočnom hranom i sojom. Sa druge strane, u Srbiji imamo domaće proizvode od životinja hranjenih  domaćom genetski nemodifikovanom sojom, i naši  proizvodi stoje ’’rame uz rame’’ sa proizvodima koje uvozimo. Postavlja se pitanje kako da budemo sigurni i prepoznamo naše domaće proizvode BEZ GMO kvaliteta?

  Ovo su tri razloga zašto bi u narednoj kupovini trebalo da obratite pažnju na Dunav Soja oznaku kvaliteta na proizvodima i da birate upravo proizvode sa ovom oznakom:

  1. Dunav Soja oznaka kvaliteta garantuje da u čitavom proizvodnom lancu nije bilo dodira sa genetski modifikovanim organizmima. Ova oznaka kvaliteta dozvoljena je za korišćenje isključivo na proizvodu koji je sertifikovan u skladu sa međunarodnim BEZ GMO Dunav Soja standardom kvaliteta koji kontroliše ceo proces od njive do trpeze.

  2. Izborom Dunav Soja proizvoda podržavate domaće proizvođače genetski nemodifikovane soje zahvaljujući kojima imamo mogućnost izbora BEZ GMO proizvoda u našoj zemlji

  3. Dunav Soja oznaka kvaliteta znači i odgovoran odnos prema životnoj sredini i održivoj proizvodnji. Tokom proizvodnje Dunav Soja označenih proizvoda odgovorno se koriste sredstva za zaštitu bilja (bez upotrebe glifosata), proizvodi se samo na poljoprivrednom zemljištu i poštuju se fer odnosi i sva prava zaposlenih.

  Pored toga, Dunav Soja standard i oznaka kvaliteta u potpunosti podržava prednost koju naša zemlja trenutno ima – Srbija je jedan od tri najveća proizvođača soje u Evropi i jedina zemlja koja je ima dovoljno za potrebe domaće industrije stočne hrane. Označavanjem prehrambenih proizvoda Dunav Soja oznakom kvaliteta i njihovim izborom od strane potrošača, imamo mogućnost da sačuvamo  domaće poljoprivredne proizvođače genetski nemodifikovane soje, ali i čitavu prehrambenu industriju koja koristi domaću soju  i na taj način sačuvamo veliko bogatstvo  koje naša zemlja ima.

  Deklaracije na pakovanjima pružaju informacije o sastojcima koji su u proizvodima, ali ne i informaciju da li je životinja od koje je dobijen proizvod hranjena GM sojom. Zato bez kontrole i sertifikacije i BEZ GMO označavnja proizvoda, zaista i ne možemo da budemo sigurni u to šta smo uneli u organizam. Jer, na kraju krajeva, ako se zna da čovek u proseku indirektno pojede 160 g soje dnevno, da li vam je važan kvalitet soje, da li je genetski modifikovana iz prekookeanskih zemalja ili naša domaća BEZ GMO? Izbor je na vama.

  Šta je Dunav Soja standard i oznaka kvaliteta i šta garantuje?

  Dunav Soja je prvi i jedini standard kvaliteta u Srbiji, odobren od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, čija oznaka na prehrambenim proizvodima garantuje da su BEZ GMO kvaliteta i domaćeg porekla kontrolisani i sertifikovani od njive do trpeze.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE