Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pustovana vuna

  Da li ste znali da vuna ima lekovita svojstva? Loptice od pustovane vune odlične su za masažu

  Odavno je poznato da prirodna vuna obiluje analgetičkim, protivupalnim i okrepljujućim svojstvima. Povoljan uticaj na zdravlje ima elektrostatičko polje koje se javlja kao rezultat trenja vunenih vlakana. Nestaju umor, bolovi u zglobovima i mišićima.

  Koliko je masaža lopticama od pustovane vune blagotvorna potvrđuje i Snežana Jovanović, saradnica krovnog udruženja proizvođača rukotvorina Etno mreža. Ona je danas, zajedno sa kolegama u okviru obeležavanja Globalnog  velnes dana u hotelu Metropol, objašnjavala posetiocima benefite ovakve masaže koju možete raditi i sami uz pomoć vunenih loptica.

  „Vuna, kao prirodni materijal odlična je za kožu, zbog svoje termo izolacije. Vuna bolje zagreva bolna mesta i pomaže mišićima da se opuste. Jednostavnim trljanjem dlanovima ili masažom lopticama od pustovane vune osete se brojne prednosti. Mogu da se tretiraju i upale, a nešto veće loptice od vune koriste se za masažu leđa“, kaže Jovanović.

  Pustovana vuna

  Etno mreža

  Inače vuna se od davnina koristila za izradu obuće, odeće, šatora, dečijih igračaka. Od vune je nastala i prva lopta, tako što su pastiri prikupljali vunu od ovaca i pravili lopte. Vuna je nekada važila i za simbol bogatstva, jer su bogati ljudi spavali na vuni, a ne na slami.

  Hotel Metropol je danas po deveti put obeležio Globalni velnes dan, sa mnoštvom programa u kojima su korisnici njihovih sadržaja mogli da učestvuju. Ove godine su obeležili ovaj dan u prirodi, u parku iza hotela, kao i na terasi, gde su predstavili sve sadržaje koje hotel nudi, od sadržaja SPA centa, preko organizovanog vežbanja koje imaju. Žene koje su došle mogle su da učestvuju u “hatha yogi”, pilatesu, a imali su i specijalne goste koji su predstavili ajuverdu, mikro bilje, načine kako postići život u balansu i slično.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Etno mreža

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE