Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIN

  Ćulibrk izračunao koliko će svakog od nas koštati „pokloni“ države

  Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izjavio je da je davanje novca iz budžeta određenim kategorijama društva apsolutno neodgovorno, i ekonomski i socijalno, i predstavlja predizborno podmazivanje glasačke mašine.

  Na spisku pomoći uoči izbora su penzioneri, kojima je isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara, a dobiće je uskoro i studenti i srednjoškolci.

  Koliko god se ljudima čini da je to nešto što im država daje, to je, kako je objasnio Ćulibrk za N1, novac koji je prethodno pozajmila i mi ćemo svi morati da ga vratimo sa velikim kamatama.

  „Mi samo slušamo kada vlast najavljuje nove poklone. Nismo čuli da je, od kada je počelo bacanje para iz helikoptera krajem 2019. godine, naš javni dug povećan za 11,5 milijardi evra“, naveo je on.

  To, kako je pojasnio Ćulibrk, znači da je država u poslednje tri godine svakog od nas zadužila za po 2.000 evra. „Mi ćemo taj dug vraćati sa kamatama“, ističe.

  Da sam predsednik bilo bi me sramota

  „Svako od nas će u narednih 10 godina vratiti 2.500 evra za ono što nam je država poklonila u te tri godine“, rekao je Ćulibrk koji smatra da je cilj da se obezbedi koji glas više, a dugove ćemo vraćati svi mi.

  „Da sam je predsednik ili ministar finansija, bilo bi me sramota da penzioner koji ima penziju 17.000 kaže da je zadovoljan. To je ono što je najgore. Ekonomski problemi mogu da se reše ali ono u šta smo društvo pretvorili i preko čega prelazimo, to je najgore od svega“, ocenio je on.

  Sve ove jednokratne pomoći su, kako je naveo, najavljene i biće isplaćene nakon rebalansa u kome ni dinar nije bio predviđen ni za šta od toga. „To je kršenje svih zakona, predizborno podmazivanje glasačke mašine. Da se mislilo o tome, bilo bi u rebalansu budžeta“, istakao je Ćulibrk.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE