Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Coca-Cola HBC među najboljima u svetu u očuvanju životne sredine

  Još jedno globalno priznanje za napore na polju ekologije

  Kompanija Coca-Cola HBC rangirana je kao CDP Lider održivosti u sistemima nabavke i nalazi se među svega osam odsto kompanija na svetu koje su dospele na godišnju CDP listu kompanija koje prednjače u izveštavanju o svojim naporima za zaštitu životne sredine.

  CDP predstavlja zlatni standard kada je u pitanju rangiranje kompanija po pitanju ulaganja u zaštitu životne sredine i izveštavanja o napretku na ovom polju, a Coca-Cola HBC Grupa se već šest godina uzastopno nalazi na listi kompanija koje su posvećene pitanjima klimatskih promena i očuvanja vodnih resursa.

  Ovo priznanje se direktno nadovezuje i sa nagradom koju je kompanija dobila od CDP u decembru 2021. kada je ocenjena dvostrukom ocenom „A“ za klimatske akcije i upravljanje vodom. Coca-Cola HBC je jedna od jedan odsto kompanija koje su dobile dvostruku ocenu „A“, od preko 13.000 preduzeća koje je ocenjivao CDP. Na ovaj način kompaniji je odato priznanje za inicijative i akcije koje se svakodnevno sprovode kako bi postali što održivija kompanija.

  Budući da je Coca-Cola HBC nedavno objavila i svoje planove da će emisiju gasova s efektom staklene bašte svesti na neto nulu u celom lancu vrednosti do 2040. godine, još jedno priznanje u oblasti održivosti govori u prilog posvećenosti kompanije da u datom roku ispuni svoje ciljeve. Kroz postojeće ciljeve do 2030. godine kompanija će smanjiti svoju emisiju gasova sa efektom staklene baste za 25%, a u narednoj dekadi za još 50%.

  Punionice u Srbiji koriste energiju iz 100 odsto obnovljivih izvora

  Coca-Cola HBC već više od 50 godina uspešno posluje i na tržištu Srbije, a svoje rezultate u oblasti održivog poslovanja tradicionalno predstavlja javnosti i zainteresovanim stranama kroz lokalni Izveštaj o održivosti.

  Među podacima koje je kompanija u svom lokalnom Izveštaju predstavila prošle godine posebno se istakla činjenica da obe punionice u Srbiji koriste energiju iz 100 odsto obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije koja se koristi u puniocama. Zahvaljujući prelasku na održive izvore energije samo tokom 2020. kompanija je uštedela 11.707 tona CO2.

  Iz ove kompanije poručuju da će, motivisani upravo ovakvim priznanjima i u narednom periodu nastaviti ulaganja u zaštitu životne sredine čime će potvrditi svoju posvećenost da budu odgovoran i pouzdan partner zajednici u kojoj posluju i da će nastaviti da posvećeno rade na osnaživanju zajednice kako u ekonomskom i socijalnom, tako i u ekološkom domenu.

  Izvor: Coca Cola

  Foto: Coca Cola HBC

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE