Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CLS: Beogradske elektrane oštetile građane za 190 miliona evra

  Centar za lokalnu samoupravu (CLS) zatražio je od Komisije za zaštitu konkurencije da u službenom postupku utvrdi zloupotrebu monopolskog položaja „Beogradskih elektrana“, kao i da spreči dalju praksu preplaćivanja usluge grejanja u Beogradu.

  Kako se navodi u saopštenju CLS, „Beogradske elektrane“ su neusaglašavanjem cene grejanja sa cenom energenata na svetskom tržištu i kršenjem Zakona o komunalnim delatnostima, oštetile Beograđane za 190 miliona evra u proteklih šest godina.

  „Podsećamo da su Beogradske elektrane od 2014. godine, preko računa za grejanje, uplaćivale u gradski budžet u proseku 30 miliona evra godišnje za opštu potrošnju, čime je ova komunalna usluga pretvorna u jednu vrstu dodatnog poreza na imovinu“, naveli su.

  Prema njihovoj oceni, cilj svakog komunalnog preduzeća „mora biti da građanima isporuče javnu uslugu po pristupačnoj ceni i na kvalitetan način“.

  CLS je naveo da očekuje od Komisije za zaštitu konkurencije da zaštiti beogradske potrošače i da se „Beogradske elektrane“ primoraju da koriguju cenu usluga, kao i nadoknade štetu pričinjenu građanima od 2014. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Slobodan Banovic

   Sprečiti preplaćivanje, nego šta. Kontinuirano godinama unazad toplana postepeno povećava i preplaćuje grejanje koristeći monopolsku poziciju neobazirući se na nivo deviznog kursa koji se ne menja i nabavnu cenu sirovina koja se smanjuje. Ne samo to, već imaju (toplana) rigorozne i zahtevne uslove kojim sprečavaju i uslovljavaju ljudima isključenje sa toplotne mreže.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE