CG zabranila KUPOVINU POKLONA učiteljicama za 8. mart

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG zabranila KUPOVINU POKLONA učiteljicama za 8. mart

  Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spreče organizovanje kupovine poklona za 8. mart nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše crnogorski Dan.

  U dopisu koji je upućen direktorima 2. februara navedeno je da su se Ministarstvu prosvete obratili roditelji “prigovorom da se animiranjem putem viber grupa skupljaju novčana sredstva od učenika u svrhu kupovine poklona povodom određenih datuma”.

  U dopisu ministarstva se od direktora traži da u saradnji sa nastavnicima spreče ove aktivnosti budući da se ne odnose na vaspitnu i obrazovnu funkciju škole. Direktorima je još jednom skrenuta pažnja da ne smeju dozvoliti ni prodaju dodatne literature u školama.

  Prema oceni Slobodana Savovića iz Sindikata prosvete, odluka ministarstva da zabrani kupovinu poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama je samo na prvi pogled stroga i hladna.

  “Treba znati da je ovaj vredni praznik naših uvaženih koleginica dama prethodnih godina obesmišljen kičom i takmičenjem ko će kupiti skupoceniji poklon i na taj izvitoperen način izraziti ljubav i pažnju”, naveo je on, prenosi Beta.

  U Udruženju Roditelji, naveli su da su mišljenja podeljena oko ove odluke. Kristina Mihailović, iz tog udruženja, navodi da potez ministarstva generalno nije loša odluka, ali da deo roditelja smatra da za tim nije bilo potrebe.

  Izvor: Dan

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE