CG "jednostavno mora" da pomogne Motnenegro Erlajnsu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG “jednostavno mora” da pomogne Motnenegro Erlajnsu

  Vlada Crne Gore izdvojila je 21 milion evra u budžetu za 2020. godinu za konsolidaciju nacionalne aviokompanije Motnenegro Erlajnsa.

  Kako je saopštio ministar finansija Darko Radunović, nacionalni avioprevoznik doprinosi turizmu i rastu budžetskih prihoda i sada ima šansu da bude održiva kompanija i da se mora uložiti trud da se konsoliduje.

  “Radimo na tome da stvorimo pretpostavke da ne ulazimo u Zakon o državnoj pomoći. Svedoci smo velikog državnog protekcionizma u zadnje vreme i to treba saopštiti. Mislim da imamo u susedstvu slučaj sa Kroacija Erlajnsom, imamo u Nemačkoj slučaj delom Tomasa Kuka, mislim da se zvao Kondor…”

  Mislim da jednostavno moramo uvažavati značaj pojedinih kompanija koje obavljaju javni interes u privrednom smislu i doprinose budžetu. Kad je u pitanju Montenegro Erlajns, uz sve poprilične probleme, neposredno oni imaju prihoda cirka 70 miliona na godišnjem nivou. Tamo radi malo više od četiri stotine ljudi, imamo 220 licenciranih lica. Indirektno prihod bi trebao da bude cirka 250 miliona, rekao je on odgovarajući na pitanja novinara prilikom predstavljanja Budžeta za narednu godinu.

  Radunović je istakao da je Crna Gora avio destinacija, da imamo preko dva i po miliona putnika, a da Montenegro Erlajns preveze 30 odsto od toga.

  “To su sve elementi da je Montenegro Erlajns došao u šansu da bude održiv kao kompanija, da nije kao što je nekad bilo. A to upućuje da moramo uložiti trud da se on konsoliduje. Uložićemo sve da stvorimo pretpostavke da konsolidujemo Montenegro Erlajns”, zaključio je on.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE