"Čardak" na vrhu Kopaonika, ipak, ne može da bude legalizovan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Čardak” na vrhu Kopaonika, ipak, ne može da bude legalizovan

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da privatni “ski-bar” izgrađen na Pančićevom vrhu ne može biti legalizovan, jer je protiv propisa podignut u Nacionalnom parku Kopaonik.

  “Rešenje je početkom marta uručeno strankama. Takav objekat ne može biti ozakonjen”, rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Palati Srbija.

  Na pitanje šta je njeno ministarstvo uradilo da bi sprečilo da taj bespravno podignuti objekat radi, Mihajlović je kazala da je “uradilo sve u skladu sa zakonom”.

  Ona je kazala da rad tog objekta nije u nadležnosti njenog ministarstva, već Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te se nada da će ono preduzeti “neophodne korake”.

  Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je u oktobru prošle godine pisala o objektu koji se podiže na Pančićevom vrhu na Kopaoniku u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode, a inspekcija je tada naložila rušenje pošto je BIRN zatražio dokumentaciju od Ministarstva građevinarstva.

  Insajder je nadavno pisao da je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva, uprkos zabrani nelegalno izgradila i na kraju otvorila ski-restoran na najvišem vrhu Kopaonika, i to desetostruko veći nego što je bilo najavljeno.

  Prema pisanju Insajdera, ime vlasnice i investitorke objekta Snežane Mitković objavio je BIRN u novembru prošle godine, dok fiskalni račun do kojeg su došli otkriva novo ime u tom slučaju, i to vlasnice restorana u okviru tog nelegalnog objekta.

  Izvor: Beta

  Foto: Birn

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoran Minić

   Gospođo Ministarko, Vi prvo ne znate tačno ni gde se taj objekat nalazi. Nije na Pančićevom vrhu nego na Suvom rudištu, oko 500...600 metara udaljeno i na stotinak metara manjoj nadmorskoj visini. Drugo, recite JAVNO da je izdata dozvola za PLANINSKU PRIZEMNU BRVNARU od 150m2 a ne za mastodonta od 4(četiri) etaže sa možda 1500m2 koji je izrađen od armiranog betona i kada, odnosno AKO, ikada bude trebalo da se sruši, teško da će ići bez profesionalnih minera! I treće, ovo prebacivanje "sa kovača na popa sa popa na kovča" je od vas i vaše trenutne stranke već više puta viđeno i sve mi miriše da tu od rušenja neće biti ništa. A to ko je i koliko mazn'o mito, i to vi odlično znate, naravno! Mislim da trenutno u Srbiji, Vaša stranka ili neko od koalicionih satrapa, Ministarko, nije na vlasti jedino u Šapcu, Čajetini, Preševu i na Starom Gradu. Tako da nemojte da nam prodajete krastavce, ako Boga znate. Radite svoj posao, klepajte gde god možete jer kontrolu ni od koga nemate ali nemojte nas praviti budalama više! Što će reći, SVE vi znate...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE