Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čadež: ULAZNICA za tržište od 4,5 milijarde ljudi

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS), Marko Čadež i generalni direktor preduzeća Abu Dhabi Ports, Mohamed Al Šamisi, potpisali su u Abu Dabiju sporazum o saradnji PKS s tom kompanijom koja upravlja i razvija luke i slobodne zone u tom emiratu.

  Čadež je tokom dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisao sporazume u Dubaiju i Abu Dabiju, čime je PKS preduzećima Srbije omogućila ulazak u emiratske slobodne zone, a time i poslovanje i izvoz ne samo u UAE, već i u ceo region Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije, sa ukupno 4,5 milijarde potrošača, saopštila je PKS.

  Po rečima Mohameda Al Šamisija, generalnog direktora firme Abu Dhabi Ports, Srbija i UAE ulaze u fazu čvršće saradnje u trgovinskim odnosima u obostranom interesu.

  „Kakve perspektive za naše kompanije koje ovde pokrenu biznis otvaraju potpisani sporazumi, najbolje govori činjenica da su emiratske slobodne zone medju najbolje kotiranim na svetskim listama po uslovima za poslovanje“, rekao je Čadež.

  Slobodna zona „Dubai Multi Commodities Centre“, u kojoj posluje 16.000 firmi sa 60.000 zaposlenih, već je pet uzastopnih godina po Fajnenšel tajmsu svetski lider, zona Džebel Ali (Jafza) stvara čak četvrtinu BDP Dubaija, generiše 135.000 radnih mesta i ostvaruje trgovinu vrednosti 93 milijarde dolara.

  Pod patronatom kompanije Abu Dhabi Ports je deset trgovačkih i logističkih luka, uključujući i najsavremeniju, visokotehnološku luku Kalifa, s poluautomatskim kontejnerskim terminalom, u čijem je sastavu i industrijska zona Kizad, koju je Čadež danas posetio.

  Zona Kizad u Abu Dabiju, koju razvija Abu Dhabi Ports, jedna je od zona s najjednostavnijim procedurama za pokretanje biznisa i najnižim troškovima za konkurentno poslovanje, naveo je Čadež.

  Mohamed Al Šamisi, generalni direktor firme Abu Dhabi Ports, rekao je da zona Kizad postaje kapija za kompanije iz Srbije koje žele da posluju u Emiratima.

  https://www.bizlife.rs/uncategorized/srpski-biznis-ulazi-u-slobodne-zone-dubaija/

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE